Bo Van Spilbeeck emotioneel: “Ik zal je missen”

Foto: Mudoo

Vrijdag kondigde Dany Verstraeten aan dat hij dit najaar van zijn pensioen gaat genieten, nieuws dat eraan zat te komen. Het nieuwsanker van VTM is ondertussen 67 en doet er op 22 oktober nog een jaartje bij. Wellicht tegen dan zal Dany zijn laatste nieuwsuitzending gedaan hebben.

Wie Dany enorm gaat missen is zijn collega Bo Van Spilbeeck. “Beste Dany, jij hebt het duizendmaal verdiend. Geniet van je gezin, je vrienden en al wie je lief hebt. Jij bént gewoon de verpersoonlijking van het VTM-Nieuws en wij zullen allemaal een beetje ‘wees’ zijn de dag dat jij je laatste VTM-Nieuws presenteert”, schrijft Bo op haar sociale media.

“Maar wat blijft zijn zoveel mooie herinneringen. Persoonlijk denk ik bijvoorbeeld aan het overlijden van koningin Fabiola, dat kort voor het nieuws van 19u bekendgemaakt werd, en waarbij ik met jou in de studio mocht zitten en wij samen, naast de reportages die al klaar lagen, meer dan een uur het nieuws gevoed hebben met werkelijk álles wat wij over Fabiola konden zeggen (“Bo, wat weet jij nog over Fabiola?”. “Euh, Dany, we kunnen het nog daarover en daarover hebben, en wat heb jij nog meer te vertellen?”) tot al onze collega’s ter plaatse waren, in de Wetstraat, aan het koninklijk kasteel Belvedère of nog bij aartsbisschop Leonard om van al die locaties verslag uit te brengen”, herinnert Bo zich maar al te goed.

“Maar ook de vele jaren waar wij onze gedeelde passie voor de automobiel konden botvieren in ‘De Zesde Versnelling’ en later in ‘Autowereld.tv’.”

“Ik zal je missen, Dany, zoals zoveel miljoenen kijkers. Maar er staat een hele VTM-redactie klaar met gedreven, talentvolle journalisten en niet te vergeten nog even zoveel gedreven en talentvolle mensen achter de schermen klaar om voor de volgende 35 jaar (and counting) het beste, meest relevante en scherpste nieuws van België te brengen”, besluit Bo Van Spilbeeck.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.