Quantcast
EntertainmentVoorjaar 2021

Campus cup met Otto-Jan Ham verhuist naar Eén

De spannende studentenquiz Campus cup is vanaf maandag 26 april terug – en voor het eerst te volgen op Eén.

Zes weken lang nemen 34 ploegen van Vlaamse hogescholen en universiteiten het tegen elkaar op. Elke aflevering ontvangt presentator Otto-Jan Ham acht slimme studenten – twee teams van vier studenten uit eenzelfde richting – die strijden voor de grootste onderscheiding van het academiejaar. In de plechtige finale op donderdag 10 juni spelen de twee allersterkste teams tegen elkaar en komen we te weten naar welke universiteit of hogeschool de felbegeerde Campus cup een academiejaar lang verhuist.

Op Canvas scoorden niet enkel de deelnemende studenten, maar ook de Campus cup zelf erg goed: zo keken er naar de finale van het tweede seizoen bijna 380.000 kijkers (Live+7, 4+). Campus cup is én blijft een pittige quiz voor studenten, maar die jeugdige branie is vanaf nu op Eén te zien:

“Campus cup is een pittige quiz, die toch een zeer breed publiek bereikte op Canvas. De spanning, de humor, de fantastische presentator én de studenten die strijden voor de hoogste eer maken er een steengoed programma van dat ook prima past op Eén.”

Olivier Goris (netmanager Eén)

De winnaars van de twee voorbije seizoenen komen allemaal uit Gent. In het eerste seizoen won de opleiding Rechten van UGent de Campus cup. In seizoen twee stak het Gentse Conservatorium de trofee in de lucht. Welke opleiding kan in het derde seizoen de felbegeerde wisselbeker in de wacht slepen?

“Ik kijk er geweldig naar uit: ieder jaar opnieuw weten die studenten mij te charmeren én te verrassen… Ze weten mij te ‘charmassen’ als het ware! En alleen al daarom heb ik er weer héél véél zin!”

Otto-Jan Ham (presentator)

Campus cup: vanaf 26 april 2021, van maandag tot en met donderdag rond 21.45 uur op Eén.

Campus cup is een programma van Woestijnvis voor Eén.

Toon meer

Arno Tierens

Eindredacteur

Gerelateerde berichten