Quantcast
Televisie

Canvas brengt documentaire over coronacrisis in woonzorgcentra

J’attendrai le Jour et la Nuit is een documentaire geregisseerd door Leni Huyghe, Liesbeth De Ceulaer en Maui Druez over de ongeziene crisis in de woonzorgcentra als gevolg van Covid-19.

Aan de hand van beelden – gemaakt door de bewoners, archiefmateriaal en interviews met betrokkenen – toont de film hoe de crisis de pijnpunten van het politieke beleid rond de zorgsector heeft blootgelegd.

De documentaire laat een groep bewoners en personeelsleden van drie verschillende woonzorgcentra aan het woord. We zien hoe zij de pandemie beleven maar worden ook geconfronteerd met de tekortkomingen in het huidige zorgsysteem. De bewoners en het personeel gaan ook in gesprek met Wouter Beke, Vlaams Minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, over de impact van de beslissingen die hij en zijn kabinet de voorbije maanden namen.

Wouter Beke op bezoek in een woonzorgcentrum – © VRT

J’attendrai le Jour et la Nuit toont hoe de crisis van de voorbije maanden ons meer dan ooit confronteerde met de manier waarop we naar onze ouderen kijken, en hoe ze raakt aan de morele pijlers van onze samenleving. Werd het universele recht van de ouderen op verzorging, waardigheid en genegenheid opgeofferd ten bate van de algemene veiligheid van de rest van de bevolking?

J’attendrai le Jour et la Nuit werd door Filip Peeters en zijn productiehuis LOOK@LEO geproduceerd voor Canvas.

J’attendrai le Jour et la Nuit, op zondag 15 november om 21.10 uur op Canvas en VRT NU.

Toon meer

Arno Tierens

Redacteur

Gerelateerde berichten