Quantcast
Najaar 2021

Canvas pakt uit met docureeks over het klimaat met Jill Peeters

In de nieuwe vijfdelige docureeks Wat houdt ons tegen? probeert weervrouw en klimaatexperte Jill Peeters klaarheid te scheppen over het klimaat, samen met topwetenschappers en beleidsdeskundigen. De docureeks is vanaf maandag 25 oktober te zien op Canvas.

In de nieuwe docureeks Wat houdt ons tegen? neemt weervrouw en klimaatexperte Jill Peeters de klimaatsveranderingen onder de loep. Via getuigenissen van wetenschappers, beleidsmakers en journalisten reconstrueert ze in de eerste twee afleveringen hoe het zover is kunnen komen en vooral, waarom we zoveel tijd hebben verloren.

In de laatste drie afleveringen trekt Jill ook door Vlaanderen om te kijken hoever we in ons land staan met ons aan te passen tegen de klimaatsverandering. Ze spreekt met pioniers die tonen hoe de toekomst eruit kan zien en waar ze tegenaan botsen.

De reeks werd opgebouwd na gesprekken met een grote groep wetenschappers en deskundigen op vlak van klimaat(beleid), klimaatadaptatie(beleid), klimaatpsychologie, natuur(beleid), geografie, economie, sociaal beleid, energie, bouw, landbouw, technologie, transitiekunde en regeneratie. Directeur van het Europees Milieuagentschap Hans Bruyninckx zorgde voor de overkoepelende wetenschappelijke begeleiding.

Er is ook een educatief pakket opgesteld rond Wat houdt ons tegen? en het thema van de klimaat- en de natuurcrisis. De reeks wordt op het platform Het archief voor onderwijs beschikbaar gesteld voor leerkrachten van het secundair onderwijs, samen met een online Q&A sessie waarin Jill Peeters vragen beantwoordt over de klimaatverstoring en de teloorgang van de natuur.

Radio 1

Op Radio 1 praat Annemie Peeters in de week van 25 tot 28 oktober elke ochtend tussen 9.00 en 10.00 uur met experts en mensen uit het veld over het klimaat en de natuur. Ze gaan op zoek naar voorbeelden en inspiratie om actie te ondernemen.

In de eerste aflevering van Wat houdt ons tegen? op Radio 1, praten Annemie en Jill Peeters over de insteek van het programma. Daarnaast zijn er de hele week ook reportages te horen op de radio en luisteraars kunnen hun vragen stellen.

Online project

Naast de tv- en radioreeks komt er ook een online project van Canvas met korte ‘flitsverhalen’ over de wereld in 2050, verteld door onder anderen auteur Saskia De Coster, MNM-DJ Wanne Synnave en auteur Fikry El Azzouzi.

Canvas Connect webinar

Naar aanleiding van de reeks organiseert Canvas ook een interactief Canvas Connect webinar met Jill Peeters. Tijdens het webinar gaat ze in gesprek over onze voeding met professor agro-ecologie Marjolein Visser, groentenkok Frank Fol en ook met het publiek.

Inschrijven kan vanaf de week van 1 november via canvas.be/doemee.

Wat houdt ons tegen?, vanaf maandag 25 oktober 2021 om 21.20 uur op Canvas. De eerste vier afleveringen zijn meteen beschikbaar op VRT NU.

Toon meer

Gerelateerde berichten