Celine Van Ouytsel eerlijk: “Ik had er een verkeerd beeld van”

Foto: VTM

Voor het VTM-programma ‘Een echte job’ ging Miss België 2020, Celine Van Ouytsel als stagiair-verpleegkundige aan de slag op een afdeling intensieve zorgen van het UZ Leuven. Daar zou ze ook geregeld mensen met brandwonden moeten verzorgen.

Al meteen op de eerste dag merkte Celine dat het beeld dat ze had van verplegers, niet strookte met de werkelijkheid, zo geeft ze toe in een interview met Gazet van Antwerpen. “Ik was onder de indruk dat ze zó veel meer moeten weten en kunnen dan ik op voorhand dacht. Het begon al ’s ochtends met wondverzorging”, vertelt ze.

“Bij sommige patiënten neemt dat uren in beslag, omdat het pijnlijk is en vaak zeer uitgebreid. Ik bereidde me voor door op internet te zoeken naar foto’s van brandwonden, maar dat is niet wat je in het echt te zien krijgt”, aldus Celine. “Die beelden zal ik niet gauw vergeten. Soms waren de verwondingen zo extreem dat het niet meer echt leek. Dat hielp me dan wel om er voldoende afstand van te nemen. Op weg naar huis sijpelde de impact van die beelden pas echt binnen”, besluit ze.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.