Componist Jean Kluger ontvangt MIA voor Sector Lifetime Achievement

MIA's - © VRTMIA's - © VRTMIA's - © VRT

Gisteren werd componist, uitgever en producer Jean Kluger verrast met de eerste Sector Lifetime Achievement Award van de MIA’s. De andere winnaars worden van 18 tot 28 april 2022 bekendgemaakt.

Op zaterdag 30 april vindt de grote dubbeleditie van de MIA’s 2020/2021 plaats, maar componist, uitgever en producer Jean Kluger kreeg gisteren al de Sector Lifetime Achievement Award van de MIA’s uitgereikt tijdens het concert van Bart Peeters. Met deze award huldigen de VRT en VI.BE met de steun van Proximus een persoon of organisatie die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de ondersteuning en ontwikkeling van de Vlaamse muzieksector.

Jean Kluger staat bekend in de muziekwereld als componist, uitgever en producer in België en onder andere in Frankrijk. Hij kreeg de liefde voor muziek mee van zijn vader Jacques en producete in de jaren 60 hits van Bobbejaan Schoepen, Will Tura, Johan Verminnen, Marva, John Terra, Dana Winner. Daarnaast richtte hij zijn eigen uitgeverij op in België en Frankrijk en producete hij musicals en theaterstukken.

Naast de Sector Lifetime Achievement Award worden ook nog de MIA’s voor de sectorcategorieën bekendgemaakt: Artwork, Auteur/componist, Live act, Muzikant, Producer en Videoclip. Deze werden de voorbije jaren samen met de Sector Lifetime Achievement Award net voor de tv-show van de MIA’s uitgereikt, maar speciaal voor de dubbele editie worden de winnaars in de weken voor de show bekendgemaakt op de kanalen van Pickx, Eén, de MIA’s en VI.BE.

De MIA’s zijn op zaterdagavond 30 april 2022 live te volgen op Eén.

De MIA’s zijn een organisatie van VRT en VI.BE.

Lees ook: Line-up voor MIA’s is bekend: deze artiesten komen optreden

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.