Dit weekend openen de pop-uprestaurants hun deuren voor het grote publiek. Er is voor de duo’s dus geen tijd te verliezen. Een eerste bezoek van de jury legde in alle pop-ups nog enkele pijnpunten bloot. Met deze feedback gaan de kandidaten aan de slag in de laatste rechte lijn naar de grote opening. Op donderdag 9 februari krijgen ze coaching op maat, van experten zoals kunstenaar Koen Van Mechelen, chef Johan Segers of Jean-Philippe Susilovic, voormalig maître van Gordon Ramsey.
In Kortrijk kregen Yannick & Leena als eerste een ster. Om hun surf & turf gerechten naar een hoger niveau te tillen, trekt het duo naar visrestaurant Kelderman. Yannick krijgt er een zaalopleiding van maître Peter Van den Driesschen. Leena staat in de keuken naast chef Peter Aesaert, die ons land pas nog vertegenwoordigde op Bocuse d’Or. Buren Fanny & Veronique ontdekken van tweesterrenchef Thierry Theys van restaurant Nuance welke producten er zoal gevuld kunnen worden. Ze gaan meteen concreet aan de slag met hun menu. Daniela & Mitchell trekken naar kunstenaar Koen Van Mechelen. Hij was vroeger kok en werkt rond de wereld van de kip. Hij toont Daniela & Mitchell hoe ze een schilderijtje op hun bord kunnen toveren.
In Antwerpen krijgen Bo & Emily een opleiding van groentechef Seppe Nobels van Graanmarkt 13. In de Brusselse markthal Foodmet kiezen ze samen de juiste groenten uit, die nadien heel puur worden klaargemaakt. Bij Karel & Birger wordt vooral de zaalervaring van Karel bijgeschaafd. Hij krijgt een exclusieve workshop van Jean-Philippe Susilovic, die ook maître was van Gordon Ramsey. Buurvrouwen Laure & Charlotte benen een varken uit met sterrenchef en expert in varkensvlees Johan Segers. Hun vakmanschap maakt meteen indruk. Johan bereidt samen met de dames een eenvoudige brochette, die perfect past in hun concept rond varkensvlees.
Na hun verschillende workshops verrast Evi Hanssen de duo’s met een bericht. De opening komt eraan en dus wordt er een generale repetitie georganiseerd. Voor de twee duo’s die al een ster in de wacht sleepten heeft Evi nog een extra videoboodschap klaar…
Mijn Pop-uprestaurant 2017: aflevering 4 op donderdag 9 februari om 20.35 uur bij VTM.
De uitzendingen van Mijn Pop-uprestaurant 2017 zijn live en uitgesteld te bekijken via vtm.be en de VTM-app.