Daarom maakte Maureen Vanherberghen de overstap naar MNM

Foto: VTM

Begin september ruilde radiostem en tv-gezicht Maureen Vanherberghen haar plaatsje achter de microfoon bij Qmusic voor MNM. Daar presenteert ze sindsdien op weekdagen een namiddagprogramma.

Het feit dat ze niet langer in het weekend moet presenteren blijkt van groot, doorslaggevend belang te zijn geweest voor de jonge mama. Dat vertelt ze aan Primo. “Elk jaar wordt door de bazen de puzzel gelegd en het schema ingevuld. Je kan wel een voorkeur uitdrukken, maar zij nemen uiteindelijk de beslissing”, zegt Maureen. “Ik heb al radio gemaakt op elk moment van de dag, maar nu wou ik toch het weekend vrij om mijn dochter te zien.”

“Dus toen ik een fijn voorstel van MNM kreeg, heb ik niet getwijfeld”, bekent ze. “Een namiddagprogramma is ook ideaal. Ik zie dan zowel de ochtend-, de middag- als de avondploeg en zit dus middenin de actie. Bij Qmusic miste ik die dynamiek toch wat tijdens mijn weekendopdracht. En de VRT is voor mij natuurlijk ook geen onbekend huis. Ik blijf er co-presentatrice van ‘Vlaanderen Vakantieland’. MNM matcht nu gewoon beter met de fase waarin ik mij in mijn leven bevind”, aldus Maureen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.