De gemoederen lopen hoog op in Vrederechters

Vrederechters - © DPG MediaVrederechters - © DPG MediaVrederechters

In een nieuwe aflevering van Vrederechters krijgen de VTM-kijkers een blik in het vredegerecht dat dagelijks maatschappelijke geschillen oplost in het hele land.

In Pelt eist de watermaatschappij de betaling van een achterstallige factuur van 240 euro van een koppel dat ondertussen gescheiden is. Beide ex-partners werden gedagvaard, maar enkel de vrouw kwam opdagen. “Dit zijn facturen van toen ik niet meer woonachtig was op het adres maar ik ben mijn naam ervan vergeten te halen”, vertelt de vrouw. “Als uw naam op een contract staat, dan moet je die factuur betalen. Je zal je geld moeten terugvragen bij je ex”, verklaart de vrederechter

Met de nodige empathie spoort ze de vrouw aan om haar zaken op orde te krijgen en zeker gebruik te maken van het gratis juridisch advies.

Beklaagde maakt heftige ruzie met vrederechter

In Laken eist de advocaat van een Brusselse verhuurder de betaling van drie maanden achterstallige huur van een 70-jarige vrouw. Zij wordt in het vredegerecht bijgestaan door haar zoon. Volgens hem stroomt er al maandenlang geen warm water door de kranen en is er slechts één stopcontact in de hele woning dat bovendien niet goed geaard is.

De burgemeester sprak een verhuurverbod uit omdat het appartement onbewoonbaar is. De huurders hebben het appartement daarom verlaten. Zij menen dat ze de gevraagde huur niet moeten betalen en dus lopen de gemoederen hoog op in het vredegerecht. Vrederechter Martine Mosselmans tracht de boel te bedaren.

Vrederechters, woensdag 6 april 2022 om 21.50 uur bij VTM en ook op VTM GO.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.