De Kasteelmoord toont hoe Stijn Saelens zijn huurmoordenaars betrapt

Het derde deel van De Kasteelmoord reconstruceert hoe de hallucinante moord op Stijn Saelens werd beraamd.

In de uitzending is te zien dat dokter Gyselbrecht voor de tweede maal een huurmoord op zijn schoonzoon Stijn bestelt, nadat die laatste met een incestklacht lijkt weg te komen en zijn plannen om met Elisabeth en hun kinderen naar een commune in Australië te verhuizen concreter worden. Een eerste moordexpeditie die uitgevoerd moest worden door twee Tsjetsjeense kooivechters draaide uit op een mislukking, deze keer moet de terminaal zieke huurmoordenaar Ronny Van Bommel met hulp van zijn neef Roy Larmit de klus klaren.

De opdracht is duidelijk: ze moeten Stijn ontvoeren, om hem later te vermoorden en van de aardbodem te doen verdwijnen. Het plan is strak, maar de aflevering toont dat de uitvoering dat veel minder is. Wanneer Ronny en Roy naar het kasteel afzakken om de buurt te verkennen, worden ze betrapt door Stijn zelf. Het is de eerste misstap in een reeks van vele fouten en slordigheden… 

De Kasteelmoord, maandag 21 februari 2022 om 22.00 uur bij VTM.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.