De Luizenmoeder duikt in de heerlijk absurde wereld van de lagere school

Binnenkort nieuw bij VTM: De Luizenmoeder. De Luizenmoeder is een comedyreeks die zich afspeelt in een even bijzondere als alledaagse en herkenbare arena: de lagere school.

Het leven om en rond de basisschool lijkt, meer dan we vermoeden, op het echte leven in de hedendaagse maatschappij. Waar vaak te veel regels of (gedrags)codes gelden, waar de volwassenen zich soms als kinderen gedragen en omgekeerd. Met eigen speelplaatsafspraken, verkeers- en verjaardagsfeestjesregels, hiërarchieën, hangouders, tienminutengesprekken en natuurlijk… luizenmoeders. Een topcast, aangevoerd door Lynn Van Royen en Tom Audenaert, schittert in de gloednieuwe fictiereeks, met o.a. Els Dottermans, Katelijne Damen, Hélène Devos, David Cantens en Isabelle Van Hecke.

“Absurde regels en gedragscodes heerlijk in beeld”

“De Luizenmoeder is een comedyreeks die zich afspeelt in een even bijzondere als alledaagse arena: de lagere school. Iedereen die ooit naar school is geweest of schoolgaande kinderen heeft, zal zich erin kunnen herkennen”. aldus regisseur Maarten Moerkerke (13 Geboden, De Bende van Jan De Lichte, Deadline 14/10, Deadline 25/5, Coppers,…).

De Luizenmoeder, binnenkort op VTM - © MEDIALAAN
De Luizenmoeder, binnenkort op VTM – © MEDIALAAN

Het doen en laten van de ouders, het schoolpersoneel en de kinderen in ‘De Luizenmoeder’ toont op een vaak hilarische, satirische en soms pijnlijke manier hoe grote thema’s en kleinmenselijkheid onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. De reeks barst van de herkenbaarheid.

In ‘De Luizenmoeder’ is de school als een spiegel van de wereld: met eigen speelplaatsafspraken, verkeers- en verjaardagsfeestjesregels, hiërarchieën, hangouders, tienminutengesprekken en natuurlijk… luizenmoeders.

Basisschool De Akker

Door het afnemend aantal leerlingen heeft de basisschool De Akker een moeilijk jaar achter de rug, waardoor enkele onderwijzers én de conciërge ontslagen zijn. Het is nu aan de schoolleiding om in het nieuwe schooljaar een frisse start te maken.

Centraal staat Hannah (Lynn Van Royen), de mama van de 7-jarige Fleur. Als moeder van een nieuwe leerlinge probeert ze zich staande te houden in een wereld vol moedermaffia, speelplaatsregels, rigide verjaardagsprotocollen, zingende juffen, ouderparticipatie en ander leed.

De vaak ondoordachte initiatieven van de directeur (Tom Audenaert) om een nieuwe wind door de school te laten waaien, maken het er niet eenvoudiger op.

Nieuwe comedyreeks De Luizenmoeder, vanaf woensdag 9 januari om 20.35 bij VTM

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.