Quantcast
De Mol

De Mol: dit merkten we op in aflevering 3

De Mol 2021 was vanavond aan haar derde aflevering toe. Het was opnieuw spannend en de programmamakers proberen ons overduidelijk om de tuin te leiden. Dit seizoen belooft een rondreis door Duitsland te worden, want de derde aflevering vond plaats in München, wat maar liefst acht uur verder is dan Sankt Goar uit de vorige aflevering.

Hieronder kun je onze verdachten terugvinden:

Onze hoofdverdachten

Annelotte: Opdracht 1 – honden matchen met baasje

 • Moest samen met Sven en Philippe 2000 euro bij elkaar sprokkelen door de juiste honden aan de juiste baasjes te matchen, opdracht mislukte faliekant met een totaalbedrag van 100 euro.
 • Onderbrak Philippe continu tijdens het doorgeven van de kenmerken van de honden aan Jasmien en Katrien.
 • Toen Philippe de kleuren van het jasje van de hond Isidoor vergeleek met de kleuren van de stad Waasland-Beveren reageerde ze plots kort en smeet ze het over een andere boeg. Kwam Philippe daar in de buurt? Het jasje van Isidoor was blauw-geel en laat dat nu net ook de kleuren zijn van de gemeente Dilbeek, de thuisbasis van Annelotte…
 • Bij het plaatsen van de juiste namen bij de juiste hondjes riep ze (samen met Sven en Philippe) alle namen door elkaar, wat er uiteraard voor zorgde dat er geen enkele hond meer reageerde op zijn of haar naam.
 • Op het einde van de eerste opdracht moest het gewicht van het totale aantal honden gedeeld worden door het aantal teefjes. Annelotte deed bij de roze hond geen moeite om eerst te kijken of het wel degelijk een teefje was, waardoor de rekeningsom fout was.

Annelotte: Opdracht 2 – geldsommen maken met LEGO blokjes

 • Wou eerst voor de pasvragen gaan, maar liet zich toch door Lennaert overtuigen om voor het geld te kiezen.
 • Moest samen met Lennaert een hondje vouwen in papier. Eerst ging het perfect, maar helemaal op het einde vouwde ze de staart aan de verkeerde kant, terwijl Lennaert wel de juiste instructies gaf. Hierdoor was hun inzet verloren.
 • Nam ook constant de leiding in deze opdracht door de kandidaten instructies te geven tijdens het bouwen van de LEGO blokjes.

Philippe: Opdracht 1 – honden matchen met baasje

 • Moest samen met Sven en Annelotte 2000 euro bij elkaar sprokkelen door de juiste honden aan de juiste baasjes te matchen, opdracht mislukte faliekant met een totaalbedrag van 100 euro.
 • Nam continu het voortouw tijdens deze opdracht. Wou absoluut alle kenmerken van de honden doorgeven aan Jasmien en Katrien, maar dit kwam soms te snel en onduidelijk over.
 • Riep samen met Sven en Annelotte alle hondennamen door elkaar, waardoor er geen enkele hond meer luisterde.
 • Had de rekensom van het aantal gewicht van de honden goed. Stelde voor om het geslacht van alle honden na te kijken, maar Annelotte bracht verwarring.

Philippe: Opdracht 2 – Geldsommen maken met LEGO

 • Heeft samen met Samina voor het geld gekozen in plaats van pasvragen, maar hun opdracht, het werpen van tien papiertjes in een basketemmer liep fout af. Philippe mikte slecht en als Samina voorstelde om de rollen om te draaien veranderde hij de basketemmer steeds van positie, zodat Samina haar papiertjes er ook niet in vielen. Gewoon onhandig of mollengedrag?
 • De geldsommen in LEGO blokjes waren bijna volledig gelegd, toen er duidelijk te zien was hoe Philippe plots met zijn vinger een tikje gaf aan de blokjes. Resultaat: Een groot aantal blokjes vielen om ver, waardoor de kamer een groot slagveld met LEGO blokjes was en de kandidaten er niets meer aan konden redden. Ook Gilles De Coster kon geen enkele geldsom laten omvallen als test, want voor het geld te winnen moesten alle LEGO blokjes tegelijkertijd als dominosteentjes omver vallen.
 • Is Philippe de meest opvallendste mol ooit of probeert hij er voor te zorgen dat anderen hem verdenken als mol?

Jasmien: Opdracht 1 – honden matchen met baasje

 • Moest samen met Katrien de baasjes van de honden vinden, op basis van de kenmerken die ze doorkregen van Philippe, Annelotte en Sven.
 • Liep een paar keer heel opvallend voorbij het juiste baasje. Eén van de honden was opvallend gekleed in de vorm van een UPS pakketje, maar Jasmien liep hier voorbij. Ze ging ook een paar keer een andere richting uit dan de richting die Katrien voorstelde.
 • Had wel op het einde door dat Isidoor de hond was zonder baasje, waardoor er toch nog geld werd verdiend.

Jasmien: Opdracht 2 – Geldsommen maken met LEGO

 • Overtuigde de groep dat ze voor het geld zijn gegaan, maar koos toch samen met Katrien voor de pasvragen. Hun opdracht lukte, waardoor er geld verloren ging aan pasvragen.
 • Was tijdens de hele opdracht, net zoals Annelotte, heel erg aanwezig door alle kandidaten instructies te geven en de leiding te nemen. Vertrouwt Philippe overduidelijk niet. Tijdens de derde aflevering wordt het duidelijk dat het niet klikt tussen Jasmien en Philippe. Zit één van hen de ander op het spoor?

Lees onder de afbeelding verder.

Andere opvallend heden: Sven, Lenaert en Katrien

 • Sven maakte deel uit van de hondenopdracht, maar deed helemaal niets. Was geen meerwaarde voor de opdracht en hij zorgde er dan ook voor dat alle namen van de honden kriskras op het bord werden geplaatst.
 • Sven deed tijdens de LEGO opdracht met Noah wel zijn best om nog te redden wat er te redden viel, maar het mocht niet baten.
 • Lenaert maakte deel uit van de hypnose opdracht. Hij moest eerst zonder hypnose met één been om hoog in plank liggen en zorgde voor een goede tijd. Nadien werd hij onder hypnose gebracht, maar hij verbrak plots de hypnose terwijl het bij Samina en Noah wel lukte. Resultaat: Hij verdiende geen 250 euro.
 • Lenaert moest onder hypnose een gedicht neerschrijven en moest nu wél de hypnose proberen te onderbreken om geld te verdienen. Samina en Noah braken door de hypnose, maar bij Lennaert lukte dit nu niet, waardoor hij opnieuw geen geld verdiende voor de pot.
 • Katrien maakte samen met Jasmien deel uit van de hondenopdracht, was heel aanwezig en leidde Jasmien meermaals in de richting van de juiste baasjes.
 • Katrien maakte bij de LEGO blokjes een opvallende indruk omdat het haar niet lukte om de LEGO blokjes goed te plaatsen, terwijl een vaatchirurg toch fijne handen nodig heeft? Ook Katrien geeft ons dus stof tot nadenken.

De afvaller

Eén ding kunnen we nu wel met zekerheid zeggen. West-Vlaming Jens was niet de mol, want nieuwkomer Noah moest het spel in aflevering drie verlaten. Noah (18) zei dat hij met zekerheid dacht te weten wie de mol was, maar zich duidelijk heeft laten vangen door de mol. We moeten hierdoor dus afscheid nemen van de jongste kandidaat.

De Mol 2021 - © SBS Belgium
De Mol 2021 – © SBS Belgium

De Mol op het Spoor

Het razend spannende Play4-programma houdt ons de komende tijd weer in zijn ban. Heb jij theorieën, of heb je ergens een tip gezien? Deel hem dan zeker met ons op het gloednieuwe ‘De Mol op het Spoor’-forum, hét forum voor de fervenste mollenjagers uit Vlaanderen en Nederland. Zo kunnen we samen De Mol ontmaskeren.

Waar wacht je nog op? Ga naar www.demolophetspoor.be

De Mol, elke zondag om 19.55 uur op Play4 en GoPlay.be

Toon meer

Gerelateerde berichten