Quantcast
Televisie

De strijd om het laatste finaleticket in ‘Mijn Keuken Mijn Restaurant’

In de race naar de finale moet er nog één restaurant de deuren sluiten in ‘Mijn Keuken Mijn Restaurant’.

Het belooft een pittige strijd te worden tussen Pino en Claudia en Deborah en Jasmina, want dan strijden Pinocchio in Hasselt en Pistache in Oostende voor het laatste finaleticket.

Piet Huysentruyt, Anne-Sophie Breysem, Loïc Van Impe en Sofie Dumont bezoeken de twee restaurants en beslissen wie het tweede ticket naar de finale krijgt.

Pino en Claudia van restaurant Pinocchio in Hasselt – © DPG MEDIA

In het voorgerecht van Pino en Claudia wordt een amarena-kers verwerkt. Sergio had het daar erg moeilijk mee, maar wat vindt de jury ervan? Hopelijk kan het hoofdgerecht, de huisgemaakte gnocchetti sardi met venkelsaus, de twijfel bij de jury wél doen omslaan. Piet is alvast positief, maar bij Loïc zit er dan weer iets in zijn bord dat er niet hoort te zijn…

Deborah en Jasmina van restaurant Pistache in Oostende – © DPG MEDIA

In restaurant Pistache is er van stress geen sprake en de tweelingzussen raken meer en meer vertrouwd met het runnen van een restaurant. Piet ontdekt dat er in de gerechten driemaal kaas wordt voorzien. Valt dit wel in goede aarde bij de jury? Hun mening over het voorgerecht is verdeeld. Hopelijk is er meer unanimiteit over het hoofdgerecht. Piet likt alvast zijn bord leeg. Is dit een voorbode op het verdict van de jury?

Lorenzo en Aysa van restaurant Bar Nazar in Mechelen – © DPG MEDIA

In Bar Nazar in Mechelen gaat het er relaxed aan toe. Zij zijn al zeker van hun finaleplaats en de druk is verdwenen. Maar net dan gaat het opnieuw mis met de saus voor het hoofdgerecht. “De saus: geschift, net zoals de chef!”, klinkt het droog bij Ayse. Gelukkig is Lorenzo het ondertussen gewoon om last minute een nieuwe pot saus klaar te maken.

Wanneer de service van Pinocchio afgelopen is, gaan Pino en Claudia naar Oostende waar beslist wordt wie de laatste finaleplaats krijgt. De twee duo’s liggen dicht bij elkaar en beseffen dat het super spannend en bikkelhard zal zijn. Wie krijgt het tweede ticket voor de finale en neemt het daarin op tegen Ayse en Lorenzo en wie moet de wedstrijd verlaten?

Volgende week worden de twee finalisten klaargestoomd voor de ultieme finale en moeten ze hun menu’s à la carte serveren. Beide duo’s worden door Sergio en Marcelo op pad gestuurd om in een restaurant te ervaren hoe het er echt aan toe gaat met een à la carte service.

‘Mijn Keuken Mijn Restaurant’, donderdag 19 november 2020 om 20.40 uur bij VTM.

Deze aflevering is ook te (her)bekijken op VTM GO.

Toon meer

Arno Tierens

Eindredacteur

Gerelateerde berichten