De Verraders - © DPG MediaDe Verraders - © DPG MediaDe Verraders

In de vorige aflevering van De Verraders zagen we dat Inge Onsea werd geëlimineerd en dat Wendy Van Wanten werd verbanden. De verbanning van Wendy leidt tot pittige discussies bij de groep. Daarnaast proberen een aantal bondgenoten een plan uit te dokteren en hun krachten te bundelen, maar kunnen ze de rest van de groep overtuigen?

946.000 kijkers, goed voor 36,3% marktaandeel (VVA 18-54, live+uitgesteld), zagen vorige week hoe Inge Onsea als eerste werd vermoord en hoe Wendy Van Wanten uit het kasteel werd verbannen als mogelijke verrader. Het werd al snel duidelijk dat de verdachtmaking van Wendy onterecht was, maar De Verraders konden de rest van de groep overtuigen om haar te verbannen en zijn dus het winnende kamp.

De bondgenoten zijn meer dan ooit op hun hoede en om hun eigen hachje te redden, sluiten Kim, Hannelore, Bart, Astrid en Jamie-Lee een pact dat degene die het schild in de volgende opdracht wint, zichzelf bekendmaakt. In ruil daarvoor zullen ze elkaar bescherming bieden voor verbanning aan de ronde tafel, maar het plan loopt niet zoals verwacht en zorgt voor enkele pittige discussies en nog meer verdachtmakingen.

Astrid smijt zich volledig in het spel en gaat nog een stapje verder bij het plan: “Degene die zegt ‘ik heb het schild’, daar wordt niet op gestemd. Maar als jullie allemaal beslissen om het niet te zeggen, dan gaan wij jullie blackmailen en zal onze groep sowieso op iemand van jullie groep stemmen.” Volgens Issam behoort dit tot chantage.

Terwijl de spanning in het kasteel oploopt, moet de groep ook de krachten bundelen om de zilverschat aan te dikken en daarvoor gaan ze op missie in Aken. Staf Coppens geeft de groep de nodige uitleg over hun missie: “Hier in de stad loopt iemand rond met een berg zilver. Drie kandidaten moeten vanuit de controlekamer de anderen naar het zilver leiden, maar die moeten uit het vizier van drie spionnen zien te blijven…

Het team dat als eerste bij het zilver geraakt, wint de opdracht, maar maakt ook kans op het felbegeerde schild dat beschermt tegen een nieuwe moord. Wie wordt vermoord en welke bekende Vlaming wordt verbannen?

Bekijk hier de preview van de aflevering:

Nicolas Caeyers ontrafelt de geheimen van de verbannen BV in De Verraders: De Aftocht op VTM GO

In De Verraders: De Aftocht op VTM GO brengt Nicolas Caeyers de verbannen bekende Vlaming elke week naar huis en blikken ze tijdens de autorit terug op de voorbije dagen. Hoe hebben de deelnemers het spel ervaren? Hoe reageren ze op de polemiek die rond hen is ontstaan en wie denken ze dat de drie verraders zijn? Nicolas biedt hen een luisterend oor en ontrafelt alle geheimen van het spel.

De Verraders, maandag 21 februari 2022 om 20.35 uur op VTM.
De Verraders: De Aftocht, elke maandag om 21.50 uur te zien op VTM GO.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.