De vijf restaurants draaien op volle toeren in ‘Ja, Chef!’

ByLisa Paulussen

30 november 2020 ,
© SBS Belgium© SBS Belgium© SBS Belgium

De vijf restaurants uit ‘Ja, Chef!’ zijn opnieuw open en draaien op volle toeren. De eerste recensenten en foodbloggers zijn alweer van de partij. Fouten moeten vermeden worden. “Perfectie is de maatstaf”, zegt chef Pajtim Bajrami.

De koks vinden opnieuw geluk in lekkere producten en koken. Martijn Defauw van restaurant ‘Rebelle’ doet mee aan de kookwedstrijd ‘Soilmates’ waarbij ze vegetarische gerechten moeten maken met producten uit de tuin van ‘Le Monde des Milles Couleurs’. Filip De Pauw kweekt allerlei zaken in zijn eigen tuin. “Zo leer je over de smaken”, vertelt hij ons.

Covid-19 zorgt opnieuw voor annulaties

Na enkele weken waarin meer mogelijk was voor de restaurants, gooit Covid-19 opnieuw roet in het eten. Filip De Pauw ziet bij zijn restaurant ‘Jerom’ in Antwerpen de annulaties toenemen. Lode De Roover staat dan weer voor een moeilijke beslissing. Trainen hij en zijn team nog verder voor de prestigieuze wedstrijd ‘Bocuse D’Or Europe’? Het is belangrijk dat er duidelijkheid is. Alle chefs moeten ook in het oog houden welke gasten uit Antwerpen komen. Zij moeten op tijd thuis kunnen raken voor de avondklok!

Ook financieel blijft 2020 een zware dobber. “We hebben met moeite vijftig euro om schoenen te kopen”, vertelt Filip De Pauw. “Natuurlijk hebben we ambitie om ook door te groeien in de gidsen, maar ik vind het belangrijker om nu te gaan voor een vol restaurant”, verklaart Thijs Vervloet.

‘Ja, Chef!’, dinsdag 1 december 2020 om 20.35 uur op VIER.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.