Quantcast
FictieVoorjaar 2022

Dertigers is terug met vierde en laatste seizoen

Eén zet het nieuwe jaar goed in met het vierde seizoen van het populaire Dertigers, dat ook het laatste seizoen van de reeks wordt. De vorige seizoenen konden gemiddeld zo’n 830.000 kijkers bekoren.

Ook op het online platform VRT NU scoorde de reeks ontzettend goed: afgelopen voorjaar waren de drie seizoenen goed voor meer dan 5,8 miljoen videostarts (Adobe Analytics cijfers). Hoe gaat het intussen met de vriendengroep? Het nieuwe seizoen pikt een jaar na het vorige in.

Kort overzicht

Alex en Elias vormen nu al een jaartje een gezin met hun pleegdochter Renée. Ze zijn intussen erg aan haar gehecht. Maar dan zoekt de mama van Renée hen op…

Pieter en Saartje zijn nog steeds een koppel en ze lijken klaar voor een volgende stap. Ze zoeken een appartement om samen te kopen. Stiekem droomt Pieter ook van een kindje én een huwelijk, maar of Saartje daar klaar voor is?

Nora is haar hart gevolgd en is bij Hans ingetrokken in Vosselaar. Blijft de band met de vriendengroep, ondanks de afstand, even sterk?

Voor Bart breekt een nieuw hoofdstuk aan: hij gaat samenwonen met zijn vriendin Caroline en haar tienerzoon Thomas. Die lijkt echter niet van plan Bart zomaar te aanvaarden als pluspapa.

Robbe en Louise dragen hun nieuwe plusmama wel op handen en dat steekt bij Tinne. Dat ook haar vrienden Barts nieuwe vriendin helemaal in de groep opnemen, zorgt ervoor dat ze zich wat verloren voelt. Onder druk van de vrienden waagt ze zich op de online datingmarkt.

De personages

Pieter Leirs (Yannick de Coster)

Dertigers - © VRT
Dertigers – © VRT

38 jaar, combineert een job als tuinier met een job in de horeca. Gescheiden, papa van Lucas (9 jaar), 1 jaar samen met Saartje

Pieter lijkt eindelijk gelukkig, hij heeft alles waar hij ooit van droomde. Het co-ouderschap van Lucas loopt terug vlot, hij is schuldenvrij en combineert twee jobs waar hij van houdt. Maar vooral: hij is samen met zijn grote liefde Saartje.

Voor Pieter is de toekomst dan ook duidelijk: samen met Saartje een appartement kopen en zich settelen. Stiekem droomt hij van een kindje met Saar en een huwelijk. Maar hij vergeet soms dat Saartje misschien niet helemaal dezelfde dromen deelt.

Saartje De Smet (Kim Van Oncen)

Dertigers - © VRT
Dertigers – © VRT

38 jaar, freelance fotografe, 1 jaar samen met Pieter, plusmama van Lucas

Saartjes leven lijkt voor het eerst stabiel en onder controle.  Maar net dat zorgt voor onrust in haar hoofd. Ze heeft last van een groot is-dit-het-nu-gevoel. Haar grootste angst is om een saaie dertiger te worden die elke avond om negen uur in slaap valt in de zetel. Daarin verschilt ze erg van Pieter en dat zet hun relatie onder druk.

Ook de gezondheid van haar mama baart haar zorgen. Ze beseft maar al te goed dat het leven kort is en dat dwingt haar tot enkele moeilijke keuzes.

Bart Van Roelenbosch (Tom Dingenen)

Dertigers - © VRT
Dertigers – © VRT

39 jaar, marketingmanager, gescheiden van Tinne, 8 maanden samen met Caroline (35), papa van Louise (15) en Robbe (12), pluspapa van Thomas (17)

Bart is intussen 8 maanden stapelverliefd op Caroline (Carmen Lauwers) en ze zetten een grote stap: ze gaan samenwonen. Samen met Barts kinderen en Carolines zoon Thomas vormen ze een nieuw samengesteld gezin. Bart ontdekt al snel dat zijn manier van opvoeden erg verschilt met die van Caroline. Ook een band opbouwen met zijn pluszoon is niet zo simpel. Zeker als Thomas zelf niet echt staat te springen voor een nieuwe vaderfiguur.

Caroline Baetens (Carmen Lauwers)

Dertigers - © VRT
Dertigers – © VRT

35 jaar, schoonheidsspecialiste, mama van Thomas (17), sinds 8 maanden samen met Bart, plusmama van Louise en Robbe

Caroline is een zelfstandige en sterke jonge vrouw. Ze kreeg heel jong een kind en voedde hem alleen op. Thomas is dan ook haar oogappel en ze zijn twee handen op één buik. Maar sinds acht maanden is er een nieuwe man in haar leven: Bart. Nu ze gaan samenwonen, merkt Caroline dat ze soms zal moeten kiezen tussen haar zoon en haar partner. En dat blijkt niet altijd even evident.

Tinne Dejaeghere (Evelien Van Hamme)

Dertigers - © VRT
Dertigers – © VRT

38 jaar, directrice van een basisschool, gescheiden van Bart, mama van Louise (15) en Robbe (12)

Tinne houdt zich als single mama best staande. Maar dat Bart een nieuwe relatie heeft, ligt soms wat gevoelig. Zeker omdat dochter Louise echt begint te puberen en haar plusmama leuker lijkt te vinden dan haar eigen zagende mama.

Tinne kan Caroline maar moeilijk aanvaarden en kijkt wat onbeholpen toe hoe de vrienden Caroline wel helemaal in de groep opnemen. Omdat ze zich vaak wat eenzaam voelt, laat ze zich overtuigen om Tinder uit te proberen. Maar na al die jaren terug beginnen daten, blijkt moeilijker dan gedacht.

Nora Dushku (Ellen Verest)

Dertigers - © VRT
Dertigers – © VRT

38 jaar, pedagoge voor het CLB, mama van Ina (2), woont samen met Hans (59)

Nora moest vorig jaar een belangrijke beslissing nemen. Hans wilde gaan samenwonen, maar Nora had schrik om Antwerpen te verlaten en ook haar kinderwens wilde ze niet voorgoed opbergen.

Maar de liefde lijkt gewonnen te hebben: Nora is, samen met dochter Ina, toch naar Vosselaar verhuisd. Ze heeft gelukkig absoluut geen spijt van haar beslissing en ondanks de afstand blijft de band met de vriendengroep overeind. Maar het is duidelijk dat vooral Tinne haar beste vriendin heel hard mist.

Elias Sefa (Yemi Oduwale)

Dertigers - © VRT
Dertigers – © VRT

33 jaar, leerkracht Lichamelijke Opvoeding, getrouwd met Alex, pleegpapa van Renée Mertens (7)

Elias’ leven is het laatste jaar helemaal veranderd. Hij is een getrouwde man en is papa van een pleegdochter. Hij heeft ook zijn job als personal trainer ingewisseld voor een job als leerkracht Lichamelijke Opvoeding op de school van Tinne. Zo heeft hij veel regelmatigere uren om er voor Renée te zijn.

Zijn band met zijn pleegdochter is dan ook zeer hecht, iets waar Alex het soms wat moeilijk mee heeft. Elias merkt steeds meer dat een kind zijn relatie voor altijd zal veranderen.

Alex Hudders (Kristof Goffin)

Dertigers - © VRT
Dertigers – © VRT

38 jaar, verpleger, getrouwd met Elias, pleegpapa van Renée Mertens (7)

Alex en Elias zijn nu al een jaartje pleegouders van Renée. En al is het alles waar Alex van droomde, toch is het ook een serieuze reality check. Dat Renée nog steeds gewoon ‘Alex’ zegt en Elias ‘papa’ noemt, steekt. Maar toch is hij erg gehecht aan zijn pleegdochter.

Als Renée haar mama uit het afkickcentrum komt en haar dochter wil zien, slaat de paniek hem om het hart. Zal Renée bij hen kunnen blijven?

Dertigers, vanaf maandag 10 januari 2022, elke maandag tot en met donderdag rond 22.10 uur net voor Laat op Eén. Het volledige seizoen is vanaf maandag 10 januari 2022 te bekijken via VRT NU.

Wie de vorige seizoenen van Dertigers nog moet bijbenen of graag alles nog eens herbekijkt ter voorbereiding op het vierde seizoen, kan terecht op VRT NU waar de vorige drie seizoenen integraal te bekijken zijn. Het vierde seizoen is ook met audiodescriptie te bekijken, lineair op het Ketnet-kanaal van dinsdag tot en met vrijdag om 21.00 uur, en op VRT NU telkens vier afleveringen op maandag.

Lees ook: Opnames van Dertigers seizoen 4 zijn gestart

Toon meer

Inte Moeyersons

Redactrice

Gerelateerde berichten