Deze droom koestert ‘Nonkel Jef’-acteur Ivo Pauwels nog

ByLisa Paulussen

5 september 2023
Foto: VTM

Acteur Ivo Pauwels werd immens populair in Vlaanderen met zijn vertolking van de vloekende en spuwende Kempische boer Nonkel Jef in de gelijknamige reeks op VTM. Hij speelde de rol zeven seizoenen en 175 afleveringen lang tussen 1995 en 2002. Maar dankzij de vele heruitzendingen op VTM en VTM Go is zijn populariteit in de voorbije jaren alleen maar gestegen. Dat merkt hij op de vele markten die hij bezoekt met zijn kraam met ‘Nonkel Jef’-merchandise.

Al bij al is Ivo dus best een gelukkig man. Grote dromen of plannen heeft hij dan ook niet meer, zo zegt hij in Dag Allemaal: “Ik kan terugblikken op een rijkgevuld leven en een mooie carrière”, klinkt het. “Daarover gaat ook m’n biografie, die ik helemaal zelf heb geschreven.” Al blijkt er toch nog één droom te zijn die Ivo koestert. En met hem vele Vlamingen, denken we.

“Ik zou graag eens winnen met de Lotto”, bekent de acteur. “Elke week waag ik m’n kans en zet ik behoorlijk wat geld in. Ik hoop dat ik ooit de jackpot win. Dan koop ik een huis met een grote visvijver zodat ik elke dag kan vissen. Rusten. En nadenken aan het water”, vertelt hij. “Maar zolang de juiste cijfers niet vallen, blijf ik de markten doen. Dat is ook plezant”, lacht Ivo.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.