Quantcast
Eurosong

Deze landen staan in de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival

Morgenavond, op donderdag 20 mei, vindt de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival 2021 plaats. We delen graag een overzicht van alle landen opkomend in volgorde. Hooverphonic plaatste zich afgelopen dinsdag voor de grote finale op zaterdag 22 mei. Peter Van de Veire zal opnieuw alle songs van commentaar voorzien.

België is reeds geplaatst voor de grote finale van zaterdag 22 mei. Als we kijken naar de bookmakers zouden we eindigen op een twintigste plaats. Ijsland dat in de tweede halve finale als achtste zal aanvangen, zal niet live aanwezig zijn op het podium wegens een coronabesmetting in de delegatie. Hun vooraf opgenomen show zal worden afgespeeld op een groot scherm.

Ontdek hieronder het overzicht van de zeventien landen die morgenavond, op donderdag 20 mei, zullen te zien zijn in de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival 2021.

Tweede halve finale – donderdag 20 mei

1) San Marino: Senhit  – Adrenalina

Senit Zadik werd geboren in het Italiaanse Bologna en is afkomstig van Eritrea. In Adrenalina is de wereldberoemde rapper Flo Rida te horen. Het nummer werd zonder inspraak van het publiek gekozen en San Marino is voor het eerst een van de favorieten op het Eurovisiesongfestival.

Adrenalina is te beluisteren via deze link.

2) Estland: Uku Suviste  – The Lucky One

Uku is de zoon van een bekende Estse tv-producent en deed al mee aan heel wat buitenlandse muziekwedstrijden, zoals: The Voice Russia en aan New Wave. Daarnaast is hij ook musicalacteur en een populaire influencer op Instagram.

The Lucky One is te beluisteren via deze link.

3) Tsjechië: Benny Cristo  – Omaga

Benny Cristo werd bekend door zijn deelname aan het programma Superstar in 2009. In 2010 bracht hij zijn debuutalbum uit en de videoclips van zijn hits Bomby en Padam zijn al meer dan 25 miljoen keer bekeken op YouTube. Naast zijn muziek carrière beoefent Benny Braziliaans jiu jitsu waar hij meerdere medailles op internationaal niveau behaalde. Op Instagram heeft hij bijna 800.000 volgers.

Omaga is te beluisteren via deze link.

4) Griekenland: Stefania  – Last Dance

 Stefania Liberakakis was ooit lid van de Nederlandse meidengroep Kisses, waarmee ze 8ste werd op het Junior Eurovisiesongfestival van 2016. Nu vertegenwoordigt ze Griekenland en ze bracht zelf ook al enkele songs uit. Daarnaast is ze actrice, nam ze deel aan The Voice Kids en zong ze bij Kinderen voor Kinderen.

Last Dance is te beluisteren via deze link.

5) Oostenrijk: Vincent Bueno – Amen

In 2008 won Vincent Bueno de wedstrijd Musical! Die Show, een muzikale talentenjacht in Oostenrijk en heeft hij ook een platencontract bij een Filipijnse platenmaatschappij. De Oostenrijkse zanger bespeelt vier muziekinstrumenten: piano, gitaar, basgitaar en drums. Het nummer Amen is een klassieke ballade met een vleugje soul en gaat over een breuk tussen twee mensen die slecht afloopt.

Amen is te beluisteren via deze link.

6) Polen: Rafał – The Ride

Rafał Brzozowski deed al een poging in 2017 om deel te nemen aan het Songfestival, maar in de nationale finale eindigde hij tweede. In 2019 maakte hij deel uit van de Poolse vakjury op het Songfestival en vorig jaar mocht hij het Junior Eurovisiesongfestival presenteren. Na zijn doorbraak in The Voice in 2011, werd zijn eerste uitgebrachte nummer de meest gedownloade song in Polen. Ondertussen heeft hij al vier albums uit en presenteert hij verschillende programma’s. Achter het nummer The Ride zit een volledig Zweeds team, waaronder een Grammy-genomineerde.

The Ride is te beluisteren via deze link.

7) Moldavië: Natalia Gordienko  – Sugar

Natalia won al veel prijzen en awards en haar liedjes hebben ook succes in Roemenië, Oekraïne en Rusland. Daarnaast staat ze aan het hoofd van twee radiostations. De zangeres werd intern gekozen om haar land te vertegenwoordigen en gaat met een bekend team naar Rotterdam. Philipp Kirkorov, Dimitris Kontopoulos en Sharon Vaughn werkten eerder al mee aan verschillende succesvolle Songfestivalnummers.

Sugar is te beluisteren via deze link.

8) Ijsland: Daði & Gagnamagnið – 10 years

In 2020 was Daði & Gagnamagnið een van de grote favorieten op het Songfestival. Het nummer was al voor hun winst in de IJslandse voorronde populair op het internet. Zelfs acteur Russell Crowe uitte publiekelijk zijn lof over het lied. Volgens vaste Eurosongcommentator Peter Van de Veire had IJsland het Eurovisiesongfestival 2020 gewonnen. Omwille van een coronabesmetting in de delegatie zullen ze hun act ook dit jaar niet live in Rotterdam kunnen brengen.

10 years is te beluisteren via deze link.

9) Servië: Hurricane  – Loco loco

De groep Hurricane, opgericht in 2017, bestaat uit de vrouwen Sanja Vucic, Ksenija Knezevic en Ivana Nikolić. Ivana zal de eerste keer op het Eurovisiesongfestival staan. Ze begon met zingen in 2016 en is ook een professioneel danseres. Daarnaast werd ze al meerdere keren nationaal danskampioene. Hurricane won in 2020 de tiende editie van de Servische voorronde Beovizija. Ook In 2021 mogen ze Servië vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival.

Loco Loco is te beluisteren via deze link.

10) Tornike Kipiani  – You

In 2014 won Tornike X-Factor Georgië. In 2019 deed hij mee aan Idool, waar hij werd opgepikt als kandidaat voor het Eurovisiesongfestival.

You is te beluisteren via deze link.

11) Albanië: Anxhela Peristeri  – Karma

Anxhela is zangeres, liedjesschrijfster en model en deed ook al mee aan Miss Albania. In 2004 kwam haar eerste album uit en won ze de lokale voorronde voor het Eurovisiesongfestival.

Karma is te beluisteren via deze link.

12) Portugal: The Black Mamba  – Love Is On My Side

De groep The Black Mamba won de finale van de jaarlijkse voorronde Festival da Cançao met een gelijke stand tussen twee kandidaten. De stemmen van het publiek gaven de doorslag en beslisten dat zij het Eurosvisiesongfestival mogen vertegenwoordigen. The Black Mamba werd opgericht in 2010 en bestaat uit vijf leden. Drie zijn afkomstig uit Brazilië en twee uit Portugal. Het is ook de allereerste keer dat de Portugese inzending in het Engels zal zingen.

Love Is On My Side is te beluisteren via deze link.

13) Bulgarije: VICTORIA  – Growing Up is Getting Old

Victoria werd intern geselecteerd. Fans konden via een online liveshow stemmen op zes mogelijke liedjes en uiteindelijk is Growing Up Is Getting Old uitgekozen.

Growing Up Is Getting Old is te beluisteren via deze link.

14) Finland: Blind Channel – Dark Side

Rockgroep Blind Channel omschrijft zijn muziek als gewelddadige pop en wil de Finse underground muziek aan de wereld laten horen. De band startte in 2013 en neemt nu met het zelfgeschreven Dark Side deel aan het Eurovisiesongfestival. Ze wonnen de finale van de nationale voorronde voor 2020, maar mogen in 2021 ook opnieuw hun land vertegenwoordigen.

Dark Side is te beluisteren via deze link.

15) Letland: Samanta Tina  – The Moon Is Rising

Samanta Tina is sinds 2010 bezig met zingen en de voorbije twee jaar zong ze op meer dan 150 concerten.

The Moon Is Rising is te beluisteren via deze link.

16) Zwitserland: Gjon’s Tears – Tout L’Univers

Gjon’s Tears is de artiestennaam van Gjon Muharremaj. Hij treedt ook op in een groep met dezelfde naam. Gjon overtuigde in 2020 twee onafhankelijke jury’s en was vorig jaar een van de favorieten voor de overwinning in Rotterdam. Ook dit jaar staat hij bovenaan bij de kanshebbers. De Vlaamse Nina Sampermans heeft meegeschreven aan de Zwitserse inzending.

Tout L’Univers is te beluisteren via deze link.

17) Denemarken: Fyr & Flamme  – Øve os på hinanden

De Songfestivalinzending van Fyr & Flamme is geïnspireerd op dansliedjes die in de jaren zeventig te horen waren in de Deense Songfestivalvoorronde. Voor het eerste sinds 1997 zal Denemarken volledig in het Deens zingen.

Øve os på hinanden is te beluisteren via deze link.

De tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival, donderdag 20 mei 2021 om 21.00 uur op Eén.
De grote finale van het Eurovisiesongfestival, zaterdag 22 mei 2021 om 21.00 uur op Eén.

Lees ook: Hooverphonic stoot door naar finale van het Eurovisiesongfestival

Toon meer

Gerelateerde berichten