Quantcast
Najaar 2020

Deze programma’s verschijnen vanaf november op uw beeldscherm

Het najaar van de televisiezenders zijn al een 2-tal maanden van start en in november komt alweer de tweede lading nieuwe programma’s op ons af. Wie door het bos de bomen niet meer ziet, vindt hier een overzicht van al de programma’s per zender die vanaf november op uw beeldscherm te zien zijn.

Eén

Het huis – seizoen 6 (dinsdag 3 november)

Jacques Vermeire in Het huis – © VRT

Voor het zesde seizoen van Het huis, vanaf dinsdag 3 november 2020 te zien op Eén, nodigt Eric Goens opnieuw verrassende, boeiende en interessante figuren uit. Het concept is gekend: de gasten verblijven 24 uur in Het huis, afgesloten van hun gewone leefwereld. Geen afleidingen, alleen de confrontatie met hun eigen leven dat de revue passeert. Komend seizoen wordt een bijzonder seizoen, want Eric Goens ontvangt in deze reeks de 50e gast in Het huis.

Dit seizoen ontvangt Eric in Het huis acteurs/ komieken Rik Verheye en Jacques Vermeire, Olympisch medaillehoudster en modeontwerpster Élodie Ouédraogo, zanger Andre Hazes Jr, radio- en tv-presentatrice Siska Schoeters, viroloog Marc Van Ranst, ondernemer Marc Coucke en Bazart-zanger Mathieu Terryn. Jacques Vermeire krijgt de eer om het seizoen te openen.

Geubels en de Hollanders (donderdag 5 november)

Geubels en de Hollanders – © VRT

Vanaf donderdag 5 november 2020 kruist onze Vlaamse trots Philippe Geubels in het nieuwe Geubels en de Hollanders de degens met onze noorderburen, om te lachen met hen en hun gekke gewoontes. Op zijn gekende humoristische toon vertelt Philippe in een stand-upshow over alle vooroordelen over onze buren, over Hollandse tradities en eigenaardigheden.

Daarnaast waagt Philippe zich samen met Erik Van Looy aan typisch Hollandse zaken zoals zelf stamppot maken of met een caravan op reis gaan. Bekende Nederlanders en Belgen zoals Urbanus, Bart Peeters, Evi Hanssen, Fred van Leer, Nathan Rutjes, Roué Verveer en Bobbi Eden geven tussendoor commentaar op al dat ongein en delen eigen anekdotes en verhalen.

Black-out (zondag 22 november)

Black-Out, dit najaar op Eén - © VRT
Black-Out – © VRT

Wie heeft het licht uitgedaan? Dat is de grote vraag in Black-out, een spannende misdaadserie over een land in de ban van een complete elektriciteitspanne. Nadat de reeks eerder in preview te bekijken was op Streamz, zal hij op zondag 22 november de plaats in nemen van Undercover.

Na de sabotage van een kerncentrale gaat het licht uit in België. Op hetzelfde moment wordt Elke, de dochter van eerste minister Annemie Hillebrand, ontvoerd. De boodschap is duidelijk: gaat het licht terug aan, dan zal haar dochter sterven.

Down the Road – seizoen 4 (zondag 22 november)

Down the Road – © VRT

Een frisse wind waait letterlijk en figuurlijk door Down the road, want dit keer trekt Dieter Coppens naar het koude Lapland. Niet met nieuwe reisgenoten maar met oude bekenden: Dieter zocht zijn vrienden van het eerste seizoen weer op met de vraag of ze zin hadden in een nieuw avontuur. Daar moesten ze niet lang over nadenken: drie jaar na hun eerste avontuur stonden Pieter, Lore, Hélène, Kevin, Martijn en Lisa gepakt en gezakt op Zaventem klaar voor een nieuwe reis, samen met Dieter en begeleidster Saar.

De groep trekt twee weken door het sneeuwrijke Finse Lapland. Ze ontdekken de prachtige natuur, glijden met husky’s over bevroren meren, maken kennis met de Sami en trotseren een indrukwekkende ijswand. Naast al die nieuwe ervaringen genieten ze vooral van het samen zijn, want de bende is intussen een hechte vriendengroep geworden.

Later

 • Het Hoge Noorden
 • Reizen Waes: Vlaanderen
 • Factcheckers
 • First dates
 • Over 5 jaar

VTM

Ze Zeggen Dat (dinsdag 3 november)

Ze Zeggen Dat, nieuw dit najaar bij VTM - © DPG Media
Ze Zeggen Dat, nieuw dit najaar bij VTM – © DPG Media

Stuk voor stuk beweringen en urban legends die heel wat mensen voor waarheid aannemen. Maar zijn ze ook waar? In het gloednieuwe Ze Zeggen Dat proberen Dina Tersago en Andy Peelman vanaf dinsdag 3 november te achterhalen wat je nu wel en vooral níet mag geloven. En daar gaan ze soms ver in.

In Ze Zeggen Dat wordt duidelijk dat ‘ze’ zoveel zeggen, maar wie zijn die ‘ze’ eigenlijk? Dina en Andy vonden er een antwoord op en doen elke week beroep op ‘de gemiddelde Vlaming’. Op mensen met de meest voorkomende familienaam in Vlaanderen: de familie Peeters. Ze organiseerden zelfs een echte coronaproof ‘Familie Peeters-dag’, waar verschillende bubbels Peeters samenkwamen om hun mening te geven over de uitspraken die onderzocht worden. En om soms ook zelf deel van het experiment te worden.

Wat een Jaar! – seizoen 3 (zaterdag 7 november)

Nathalie Meskens, Koen Wauters en Jonas Van Geel in Wat een Jaar! – © DPG Media

Het plezantste trio van nu, in de leukste quiz over toen. Nathalie Meskens, Koen Wauters en Jonas Van Geel maken opnieuw een sprong in de tijd in het derde seizoen van Wat een Jaar! Ondanks wat vertragingen bij de productie door het uitbreken van COVID-19 bij enkele medewerkers van het programma, heeft men de opnames uiteindelijk volledig en coronaproof kunnen afronden.

Liefde voor Muziek: De Reünie (vrijdag 13 november)

De artiesten uit Liefde voor Muziek 2020 – © DPG Media

Rode Neuzen Dag draait dit jaar rond muziek. De goeddoelactie van VTM, Qmusic, HLN en Belfius zorgt daarom voor een unieke reünie van de cast van het vorige seizoen van Liefde voor Muziek. Regi, Gene Thomas, Karen Damen, André Hazes, Sean Dhondt, Peter Vanlaet van Mama’s Jasje en Tom Dice & Kato van The Starlings waren er maar wat graag bij op de opnames van deze Rode Neuzen Dag Special van Liefde voor Muziek. Tot aan Rode Neuzen Dag zelf, op 4 december 2020, ligt de klemtoon op hoe muziek kan helpen om – tijdens deze verwarrende tijden – houvast te bieden. Net daarom werd dit programma gemaakt. Het resultaat is op vrijdag 13 november om 20.40 uur te zien bij VTM.

The Voice Senior – seizoen 2 (vrijdag 20 november)

The Voice Senior - © DPG Media
The Voice Senior – © DPG Media

The Masked Singer maakt midden november plaats voor The Voice Senior. Daarin krijgt Walter Grootaers versterking van Karen Damen, André Hazes en Sam Gooris in hun zoektocht naar de beste senior stem van het land. 

Later

 • Ruth, Jonas, Guga & Nathalie (werktitel)
 • Cupido Ofzo
 • Da’s Liefde (werktitel)
 • Helden van Hier: Op Interventie
 • De Zonen van Van As – seizoen 5

VTM 2

Ik Vertrek uit Vlaanderen (dinsdag 3 november)

Ik Vertrek uit Vlaanderen – © DPG Media

De voorbije jaren kon de kijker heel wat avonturen volgen van Nederlandse gezinnen die hun droom waarmaken in het buitenland. Na het grote kijkcijfersucces zorgt VTM 2 vanaf dinsdag 3 november 2020 voor de Vlaamse versie van het programma. Per jaar verlaten zo’n 35.000 landgenoten België voor een leven in het buitenland. Dat zijn er bijna 100 per dag. Minder stress en meer tijd voor het gezin: dat zijn de twee voornaamste redenen om het geluk ergens anders te gaan zoeken. Maar is het gras ook altijd groener aan de overkant? En is het het risico waard?

Latem Leven (dinsdag 3 november)

Latem Leven – © DPG Media

Het Oost-Vlaamse dorpje Sint-Martens-Latem – in de streek vaak afgekort tot Latem – is gelegen aan de Leie en heeft een oppervlakte van amper 14 km². Er wonen ruim 8.000 mensen en de inwoners zijn van een grote diversiteit: rijke ondernemers, dokters, architecten en advocaten maar ook schrijvers, kunstenaars, bohemiens en bekende Vlamingen. Volgens de statistieken is het dorp een van de meest welgestelde gemeenten van België. 

De kijker maakt onder andere kennis met inwoners als model Valerie De Booser, tabakshandelaar Patrick Goossens, de kleurrijke Boxy-broers, schrijver Oscar van den Boogaard, schoenenontwerpster Virginie Morobé en ex-voetballer en ondernemer David Damman. Ze hebben allen uiteenlopende bezigheden, dromen en verlangens en geven een inkijk in hun leven.

Free Love Paradise (donderdag 5 november)

© DPG MEDIA
Free Love Paradise – © DPG MEDIA

In het nieuwe relatie-experiment Free Love Paradise nemen zes jonge koppels, drie Vlaamse en drie Nederlandse, de proef op de som. Ze trekken samen naar een zonnige bestemming in Mexico met de vraag: is het mogelijk om de regels van monogamie open te breken?

In Free Love Paradise hebben de koppels een unieke kans om te ervaren hoe een open relatie werkt en waar voor elk van hen de grens ligt. Het programma wordt gepresenteerd door Sean Dhondt en de Nederlandse Froukje de Both. Klinisch seksuologe Chloé De Bie reisde mee om de koppels te begeleiden.

VIER

Ooit vrij – seizoen 2 (maandag 2 november)

Ooit Vrij - © SBS Belgium
Ooit Vrij – © SBS Belgium

VIER ontgrendelt opnieuw de gevangenis en volgt in het tweede seizoen zowel gedetineerden als geïnterneerden binnen én buiten de muren van de centrale gevangenis van Leuven en de gevangenissen in Oudenaarde, Ruiselede, Brugge en Wortel. Het programma toont hoe gedetineerden zich voorbereiden op hun terugkeer naar de maatschappij. Want de weg naar buiten begint op de dag dat iemand de gevangenis binnenkomt.

Later

 • Over de Oceaan
 • Ja, Chef!
 • Junior Bake Off Vlaanderen
 • Bake Off Kerst
Toon meer

Rune Meskens

Hoofdredacteur

Gerelateerde berichten