Dit neemt Kamal Kharmach mee na ‘Een Echte Job’

ByMudoo

8 februari 2024 ,
Foto: VTM

Samen met Stephanie Planckaert, Nathalie Meskens, Kürt Rogiers en Celine Van Ouytsel ging komiek en tv-maker Kamal Kharmach de uitdaging aan om gedurende drie weken mee te draaien als stagiair-verpleegkundige in het UZ Leuven. Voor Kamal betekende dat concreet dat hij meedraaide op de spoedafdeling. “Wat je daar tegenkomt, is heel intens voor iemand zonder medische achtergrond”, laat hij optekenen in Story. 

“Anderzijds zijn het ook korte ontmoetingen op de spoed, omdat mensen snel naar huis mogen, naar een andere afdeling gaan of overlijden. Ik kon dus geen band met hen opbouwen”, klinkt het. En toch bracht deze ervaring hem een belangrijk inzicht bij, zo blijkt. “Zo heb ik ontdekt dat televisie voor mij niet echt móét”, zegt Kamal.

“Als dat morgen gedaan is, of als ik het gevoel heb dat mijn programma’s niet meer relevant zijn, zoek ik iets anders. Ik kan nog altijd lesgeven, of iets bij studeren. Ik zal dat BV-wereldje, waar ik toch al weinig tijd doorbreng, met plezier achter me laten”, meent hij. “Ik heb ook nooit moeten netwerken op feestjes omdat ik altijd het geluk heb gehad dat mijn programma’s goed scoorden en dat er steeds iets nieuws op mijn pad kwam. Ik zal het dus sowieso wel redden, zolang ik maar de gewone man kan helpen of blij maken.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByMudoo