Dit vindt Fly uit ‘Kamp Waes’ nog altijd lastig

ByMudoo

29 januari 2024
Foto: VRT

Nu ‘Kamp Waes’ zijn tenten opgeslagen heeft voor een tweede seizoen, is ook de enigmatische militair Fly terug op post. En ook deze keer jaagt de Special Forces-instructeur met de zachte stem en de genadeloze blik jaagt weer uitgeputte kandidaten de gitzwarte, donkere bossen in en laat hij ze – met extra gewichten – in het diepe duiken.

Nochtans vindt hij het BV-schap dat bij een programma als ‘Kamp Waes’ komt kijken ronduit verschrikkelijk. Uit de anonimiteit treden gaat dan ook tegen zijn natuur in, zo vertelt hij in een gesprek met Humo.

“Ik vind het nog altijd lastig, die bekendheid. Ik voel me goed in de schaduw”, klinkt het. “Ik ben bij het leger gegaan op het einde van de Koude Oorlog, toen je achter iedere boom een spion zag. Ik ben dus getraind om me in het verborgene te begeven en had helemaal geen zin in media-aandacht.” De enige reden waarom hij uiteindelijk overstag ging, is omdat meer media-aandacht de Special Forces meer rekruiten oplevert, iets wat daarvoor jaar na jaar moeilijker werd.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByMudoo