Documentaire Vansteelant blikt terug op overlijden van duathlon atleet Benny Vansteelant

Beeld ter illustratie - © pexels.com/ pixabayBeeld ter illustratie - © pexels.com/ pixabayBeeld ter illustraie

Op zaterdag 5 maart zendt Eén de documentaire Vansteelant uit. In de documentaire blikt duathlon atleet Joeri Vansteelant terug op het overlijden van zijn broer Benny door een aanrijding op training. Ruben Van Gucht heeft de documentaire geregisseerd, met de stem van Koen De Bouw en de muziek van Jef Neve.

Duathlon atleet Benny Vansteelant werd op dertig jarige leeftijd aangereden door een wagen op training en overleed kort nadien aan de gevolgen van een longembolie. Hij heeft acht wereldtitels en vijf Europese titels op zijn naam staan en zou een kleine maand later deelnemen aan het Wereldkampioenschap in Amerika. Zijn jongere broer Joeri nam de fakkel over en werd voor het eerst in zijn carrière wereldkampioen. Het was het begin van vijf wereldtitels op rij.

Joeri blikt vijftien jaar na het fatale ongeval terug op de dood van zijn broer en hoe hij en zijn familie met het verlies zijn omgegaan. Het resultaat is een ingetogen portret, geregisseerd door Ruben Van Gucht. Koen De Bouw sprak de stem in met de muziek van Jef Neve. De documentaire werd uitgezonden in navolging van de Nacht van Vlaanderen, een documentaire over het wereldrecord van Jean-Paul Praet op de 100 kilometer.

Vansteelant, zaterdag 5 maart 2022 om 16.50 uur op Eén.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.