Eddy Planckaert haakt af voor De Slimste Mens ter Wereld

Eddy Planckaert in Het huis - © VRTEddy Planckaert in Het huis - © VRTEddy Planckaert in Het huis - © VRT

Normaal gezien zou Eddy Planckaert vanavond aantreden als nieuwe kandidaat in De Slimste Mens ter Wereld op Play4. Planckaert moest helaas afhaken na een mogelijke coronabesmetting. Hij wordt nu vervangen door acteur Tom Vermeir, die op zijn beurt al eens werd vervangen door rapper Glints.

Vlak voor de opnames had Eddy Planckaert een hoog-risicocontact. Daardoor moet hij in quarantaine. Katrien Luyten, de producer van Château Planckaert, vertelt aan Het Nieuwsblad dat Eddy met zijn gezin momenteel in Frankrijk zit voor de renovaties van hun kasteel.

“De regels zijn daar strenger dan hier: na elk contact met iemand die corona heeft, moet je in isolatie. Daarom moest Eddy afzeggen voor De Slimste Mens ter Wereld. Hij had geen symptomen en heeft twee keer negatief getest. Maar in deze tijden neem je best geen risico’s. Veiligheid boven alles.”

Katrien Luyten, de producer van Château Planckaert in Het Nieuwsblad

Het is niet de eerste keer dit seizoen dat De Slimste Mens ter Wereld op zoek moet naar een vervanger. Eerder moest een kandidaat forfait geven door een coronabesmetting. De Antwerpse rapper Glints mocht toen invallen als reserve kandidaat. De kandidaat die hij moest vervangen, kon volgens Play4 nog aantreden op een later moment. Nu blijkt het om acteur Tom Vermeir te gaan, die vanavond toch nog kan aantreden in de plaats van Eddy Planckaert. Erik Van Looy, de presentator, had ook positief getest waardoor hij twee afleveringen werd vervangen door Bart Cannaerts.

Eddy Planckaert wordt vanavond dus vervangen door Tom Vermeir. Hij neemt het op tegen regisseur Jan Verheyen en journaliste Lisbeth Imbo. Morgen sluit actrice Anne-Laure Vandeputte als laatste aan. Maandag gaan de finaleweken van start, in aanloop naar de finale op 23 december.

De Slimste Mens ter Wereld, van maandag tot en met donderdag om 21.35 uur op Play4.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.