Eén en Kom op tegen Kanker lanceren vanaf vandaag de nieuwe Lichtpuntjes-actie voor Kom op tegen Kanker. In heel Vlaanderen kan er een lampion worden gekocht om iemand te herdenken of te steunen. De opbrengt van deze actie gaat naar zorginitiatieven voor mensen met kanker en hun naasten.

Momenteel leven zo’n 222.500 mensen in Vlaanderen met kanker of de gevolgen ervan en zet Eén samen met Kom op tegen Kanker de ziekte opnieuw in de kijker. Vanaf vandaag tot en met vrijdagmiddag 27 november kan er een lampion worden gekocht om aan iemand op te dragen en te steunen.

De naam van de kankerpatiënt wordt door een vrijwilliger op de lampion geschreven. Op zaterdagavond 27 november worden alle lampionnen samengebracht en live aangestoken op één locatie tijdens Lichtpuntjes tegen kanker op Eén, waar Siska Schoeters enkele gasten ontvangt die te maken kregen met kanker.

Stuk voor stuk vertellen ze allemaal hun eigen verhaal en wie hun lichtpuntje is geweest in de moeilijke tijd. Op het einde van de uitzending worden alle lampionnen aangestoken om zo het Grootste Lichtpunt tegen kanker te vormen.

De lampion kan worden aangekocht op lichtpuntjestegenkanker.be voor een minimum bedrag van 25 euro. De netto-opbrengst van de actie gaat naar de ondersteuning en zorg van kankerpatiënten en hun naasten.

Lichtpuntjes-rubriek op Iedereen beroemd

Naast de Lichtpuntjes-actie staat kanker voor het tweede jaar op rij ook een volledige week centraal in Iedereen beroemd. In de Lichtpuntjes-rubriek vertellen mensen die in aanraking kwamen met kanker hun verhaal en wie hun lichtpuntje was of is in de moeilijke periode. Ook bestaande rubrieken, zoals: De droomfabriek en De groepsfoto zetten de ziekte in de kijker.

De Lichtpuntjes-actie, vanaf maandag 8 november 2021 op lichtpuntjestegenkanker.be tot en met de slotshow op Eén op zaterdag 27 november 2021.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.