Quantcast
Fictie

Eén en productiehuis Panenka maken nieuwe fictiereeks Twee zomers met Kevin Janssens en Koen De Bouw

Eén werkt samen met productiehuis Panenka aan de nieuwe psychologische thrillerreeks Twee zomers. De serie vertelt het verhaal van een groep boezemvrienden die in conflict komen voor iets wat 30 jaar geleden is gebeurd. Het scenario is geschreven door Tom Lenaerts en Paul Baeten. 

De nieuwe psychologische fictiereeks Twee zomers, speelt zich af op twee tijdsniveaus: in het heden en in de jaren ’90. Het begon dertig jaar geleden toen een groep levenslustige jonge twintigers nog één vakantie lang wou feesten voor het serieuze leven begint. Het feest liep echter helemaal fout, wanneer een van hen om het leven komt bij een tragisch incident.

Dertig zomers later nodigen Romée en Peter, het meest succesvolle koppel van de groep, dezelfde groep vrienden van toen uit om de verjaardag van An te vieren tijdens een lang weekend op een eilandje voor de Franse Azurenkust. De champagne staat koud en het zwembad moet voor een onvergetelijk weerzien zorgen voor de intussen levenslustige jonge vijftigers.

Nog voor het feest echt kan losbarsten, duikt er een video op van de noodlottige avond van dertig jaar geleden. Als die beelden openbaar zouden worden gemaakt dan worden hun zorgvuldig opgebouwde levens volledig verwoest. Het wordt een kat een muisspel tussen de vriendengroep. Iedereen is verdacht en het vertrouwen in de groep is helemaal zoek. Niemand kan en mag het eiland verlaten voor de waarheid aan het licht komt.

Cast en scenario

Twee zomers kan uitpakken met een indrukwekkende cast: Koen De Bouw, Kevin Janssens, Ruth Becquart, Inge Paulussen, Herwig Ilegems, An Miller, Sanne Samina Hanssen en Tom Vermeir. Hun jongere zelf in de jaren ’90 wordt vertolkt door acht nieuwe talenten: Tijmen Govaerts, Tine Roggeman, Felix Meyer, Lukas Bulteel, Vincent Van Sande, Louise Bergez, Marieke Anthoni en Bjarne Devolder.

Het scenario werd geschreven door Tom Lenaerts en Paul Baeten. Na het succes van Over water slaat het duo opnieuw de handen in elkaar. Tom Lenaerts zorgt zelf voor de regie, samen met Brecht Vanhoenacker. De productie is in handen van Kato Maes. Het grootste deel van de opnames van Twee zomers is reeds achter de rug, in het najaar volgen er nog enkele draaidagen.

Twee zomers is een productie van Panenka voor Eén, in coproductie met Netflix. De reeks komt tot stand met de steun van de Belgische Tax Shelter en de Franse Tax Rebate voor Internationale Producties, in samenwerking met Année Zéro. De internationale distributie wordt verzorgd door FranceTV Distribution.

Twee zomers, in 2022 op Eén en nadien ook wereldwijd te zien op Netflix.

Toon meer

Gerelateerde berichten