Quantcast
Streamz

Eerste aflevering ‘De Bende van Jan de Lichte’ gratis te bekijken

Goed nieuws voor degenen die niet kunnen wachten tot volgende week om een eerste blik te werpen op ‘De Bende van Jan de Lichte’. Vandaag – dinsdag 8 september 2020 – stuurde Streamz een mail uit naar de mensen die zich geregistreerd hadden op hun website om de eerste aflevering gratis en in preview te bekijken. Over een verrassing gesproken!

Via de website van Streamz kan men zich inschrijven om op de hoogte te blijven over de streamingsdienst ‘van bij onz’. Wie dat deed, kreeg vandaag een mail met daarin een unieke code om de eerste aflevering van ‘De Bende van Jan de Lichte’ in preview te bekijken. Ook wie zich nu pas inschrijft, kan nog steeds de aflevering bekijken. Registreren kan alvast via join.streamz.be.  

Deze mail kregen fans van Streamz in hun mailbox – © DPG Media/Telenet

Verhaal

De Bende van Jan de Lichte is losjes gebaseerd op het gelijknamige boek van Louis Paul Boon. In het Vlaanderen van de 18de eeuw wordt het arme volk onderdrukt door een zoveelste bezetter. De struikrover Jan de Lichte en zijn kompanen vormen een roversbende, die al plunderend een bloedig spoor door Vlaanderen trekt. Ze overvallen postkoetsen en kastelen en verdelen hun buit onder de armen. Zo groeit Jan de Lichte tegen wil en dank uit tot een volksheld.

De reeks was reeds in het buitenland te zien (‘Thieves of the Wood’) en kreeg daar lovende reviews en zal dus binnenkort ook op eigen bodem te bekijken zijn via Streamz en later bij VTM. De Bende van Jan de Lichte is een productie van Menuet in samenwerking met Proximus, het Mediafonds en Wallimage. De scenario’s zijn geschreven door Christophe Dirickx (‘Tabula Rasa’) en Benjamin Sprengers (‘Beau Séjour’).

De Bende van Jan de Lichte, eerste aflevering nu gratis te bekijken en volledige reeks vanaf maandag 14 september 2020 op Streamz.

Toon meer

Rune Meskens

Hoofdredacteur

Gerelateerde berichten