Lucas Van den Eynde in Glad ijs - © VTM/CartoucheLucas Van den Eynde in Glad ijs - © VTM/CartoucheLucas Van den Eynde in Glad ijs - © VTM/Cartouche

De VTM-reeks Glad ijs zal vanaf woensdag 16 juni 2021 te zien zijn op Streamz. De nieuwe serie werd geregiseerd door Raf Reyntjens (Déja Vu) & Koen Van Sande (16+ en De Vijfhoek). Van Sande nam samen met Jacques Boon (Souvenir) en Daniel Lambo (Duts) ook het scenario voor zijn rekening. Glad ijs is een geslaagde combinatie van humor en suspense in een authentieke Kempische setting met onmisbare sappige dialecten en filmische decors. 

De cast bestaat ook uit echte Kempenaars, zo is Lucas Van den Eynde in de Zuiderkempen geboren in Lier en heeft Tiny Bertels Noordkempische roots, net zoals Koen De Bouw die van Turnhout afkomstig is. Daarnaast wisten de makers een topcast te verzamelen met Viv Van Dingenen, Vincent Van Sande, Barbara Sarafian, Luk Wyns, Lize Feryn, Laurence Roothooft, Peter Van den Eede, Jan Hammenecker, Nico Sturm, Ward Kerremans, Marthe Schneider, Jennifer Heylen en ook Tijs Vanneste, bekend van De Kemping, die hiermee zijn acteerdebuut maakt.

In Glad ijs volgen we Phil “Frisco” Druyts, een hardwerkende selfmade man die extreem populair is onder zijn werknemers, maar onwetend is over alles wat er gebeurt in zijn eigen familie. Zijn levenswerk verdwijnt als sneeuw voor de zon wanneer zijn vrouw en oudste zoon zijn ijsroom fabriek achter zijn rug verkopen. Wanneer Phil ontvoerd wordt staat het hele land in rep en roer.

De druk op de speurders om te presteren, de angst bij de familie, de sensatiebeluste pers, maar ook de niet altijd zo perfect uitgekiende plannen van de excentrieke ontvoerders, vluchtroutes door de Kempische bossen, gestolen wagens die ontploffen, de grote som losgeld in diamanten en familieleden die in tranen een speech op televisie geven, maakt van Glad ijs een komische misdaadreeks die je niet mag missen. 

Glad ijs, vanaf woensdag 16 juni 2021 te bekijken op Streamz. Later zal de reeks te bekijken zijn op VTM.

Glad ijs is een productie van Cartouche en Deds Film. De serie kwam tot stand met de steun van VAF/Mediafonds van Vlaams minister van Media Benjamin Dalle en de Belgische Tax Shelter. 

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.