Ella Leyers: “Daar kan je niks aan doen”

ByMudoo

5 juli 2024
Ella Leyers als jurylid in De Slimste Mens ter Wereld - © SBS BelgiumElla Leyers als jurylid in De Slimste Mens ter Wereld - © SBS BelgiumElla Leyers als jurylid in De Slimste Mens ter Wereld - © SBS Belgium

“Angst is een slechte raadgever, het verlamt je alleen maar”, vindt Ella Leyers. “Daarom probeer ik met zo weinig mogelijk angst in het leven te staan”, vertelt ze aan Story over hoe ze met haar angsten omgaat. 

“Ik probeer alles zoveel mogelijk los te laten, zelfs de vrees dat een dierbare iets overkomt. Je kan daar toch allemaal niets aan doen”, legt Ella uit. “En van ongedierte bijvoorbeeld ben ik sowieso niet bang. Ik ben altijd degene die op reis de spin moet buitenzetten.”

Maar dat ze haar leven niet laat bepalen door angsten, betekent niet dat ze bij momenten ook eens niet onzeker kan zijn: “Ik kan soms wel onzeker worden als ik het gevoel heb dat ik de controle verlies over een situatie of mij gepakt voel in mijn kennis”, geeft Ella toe. “Met het ouder worden neemt die onzekerheid wel af omdat je beseft: iedereen doet zijn best”, besluit ze.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByMudoo