Ella Leyers wordt nieuwe host van De ideale wereld

Ella Leyers in Professor T. - © VRTElla Leyers in Professor T. - © VRTElla Leyers, Professor T.

Na 5 jaar Otto-Jan Ham (2013-2018) en 4 jaar Jan Jaap van der Wal (2018-2022) krijgt het satirische actuaprogramma De ideale wereld vanaf dit najaar een vrouwelijke host: Ella Leyers. Dat hebben Jan Jaap en Ella zelf bekendgemaakt tijdens de uitzending van vanavond.

Dat Jan Jaap na dit seizoen zou stoppen als host, werd eerder al meegedeeld. Op donderdag 5 mei neemt hij afscheid van De ideale wereld.

Voor Lotte Vermeir, netmanager van Eén en Canvas, is Ella Leyers de perfecte opvolgster van Jan Jaap.  

“We zijn heel blij dat we samen met Ella dit nieuwe hoofdstuk van De ideale wereld  kunnen schrijven. De ideale wereld is en blijft een zeer belangrijk puzzelstuk voor Canvas: een programma dat met humor én een flinke dosis relativering zijn scherpe tanden in de actualiteit zet. Ella is zonder meer de geknipte host voor deze job: Ze is een van de slimste mensen ter wereld en bovendien grappig, gevat en vlot. Ze volgt de actualiteit als geen ander.  De ideale wereld, waar ze ondertussen al twee jaar aan meewerkt, heeft voor haar geen enkel geheim. Als sidekick van Jan Jaap en in de tientallen hilarische filmpjes zette ze telkens opnieuw haar veelzijdige talent in de verf. Ik kijk alvast uit naar het nieuwe seizoen dit najaar op Canvas!”

Lotte Vermeir, netmanager van Eén en Canvas

Voor Ella Leyers zelf is het een kans die ze niet wil missen:

“Ik amuseer mij al twee jaar als actrice bij De ideale wereld, dus toen ze mij vroegen om ook te presenteren, wist ik waar ik terecht zou komen. Dan heb ik mezelf de vraag gesteld: “Als ik het niet doe, zal ik dan jaloers zijn op mijn vervanger” Het antwoord was ja, en dus ben ik gesprongen.”

Ella Leyers

En Jan Jaap van der Wal, die ziet dat het goed is:

“Ik ben zeer vereerd dat één van de grappigste mensen die ik ken de fakkel van De ideale wereld gaat overnemen. Ella kan met haar stijl en ideeën de show weer een andere kant op schoppen en dat lijkt me heel gezond. Ik denk dat we een serieuze stap zetten richting ideale wereld.”

Jan Jaap van der Wal

Bekijk hieronder het filmpje waarmee vanavond het nieuws bekendgemaakt werd in het programma:

Meer dan televisie

Haar humoristisch talent toonde Ella de voorbije jaren ook in de meest populaire DIW-videoclip op Facebook: de sketch ‘Sinds ik elke dag drink’ bereikte online maar liefst 1,5 miljoen mensen.

De ideale wereld is dus meer dan een televisieprogramma. Het dankt zijn bekendheid ook aan zijn grote digitale succes (op Facebook, Instagram, YouTube, TikTok). Een aantal sketches en rubrieken kregen zo in de loop der jaren een echte cultstatus. Denk maar aan de parodieën ‘Debation Island’, of ‘De Verhulstjes’.  

Via zijn sterke online aanwezigheid boort De ideale wereld ook een nieuw en jong publiek aan dat complementair is aan het televisiepubliek. 75 % van het online-publiek zit in de leeftijdscategorie 18-44 jaar. Sommige filmpjes gaan zelfs een eigen leven leiden over de landsgrenzen heen. Zo werd de sketch ‘Terug naar kantoor’ door een fan vertaald in het Engels en opgepikt door de CEO van LinkedIn. Op Reddit haalde de sketch het op twee na hoogste aantal upvotes (of likes). De ideale wereld spreekt dus multimediaal mensen aan: lineair, online én zelfs internationaal.

De ideale wereld, elke dinsdag en donderdag rond 22.15 uur op Canvas.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.