Quantcast
Televisie

En toen werden VTM 2, 3 en 4 geboren: een vooruitblik op het televisienajaar

Chateau Planckaerts, De Code van Coppens, het tweede seizoen van Undercover met Tom Waes, Axel gaat Binnen en Opvoeden Doe Je Zo. Het zijn slechts enkele van de ronkende namen waarmee Eén, VTM en VIER in het najaar uitpakken om de kijker elke avond te lokken. Dit is een vooruitblik van wat u vanaf volgende week op tv mag verwachten.

Eén: een feestelijk najaar vol topnamen en straffe programma’s

Er staat bij Eén dit najaar heel wat moois op het programma. Zo is er reden tot feest, want verschillende programma’s die deel uitmaken van het dagelijkse leven van vele Vlamingen mogen een jubileum vieren. Programma’s die generaties samenbrengen, vele Vlamingen hun (dagelijkse) dosis ontspanning bezorgen, en hun leven verrijken – en dat viert Eén met alle fans. Zo mag Jeroen Meus voor Dagelijkse kost 10 kaarsjes uitblazen. In december wordt Thuis in de bloemetjes gezet, want dan is het exact 25 jaar geleden dat de eerste aflevering van Vlaanderens populairste dagelijkse fictiereeksop Eén te zien was. En het is ook 30 jaar geleden dat de eerste aflevering van FC De Kampioenen werd uitgezonden. Om dat te vieren, brengt Eén dit najaar een kerstspecial die ook een eerbetoon zal brengen aan de overleden Johny Voners. Over deze initiatieven volgt later meer informatie.

Dwars door België – vanaf maandag 31 augustus – NIEUW

Vanaf maandag 31 augustus stapt Arnout Hauben het Grote Routepad 129 van Brugge naar Aarlen af, Dwars door België.  Het programma is niet enkel een avontuurlijke trektocht: onderweg spreekt Arnout in zijn gekende stijl met de mensen die hij tegenkomt. Hij gaat langs de route op zoek naar grote en kleine verhalen uit de geschiedenis van ons land.

Dwars door België: vanaf 31 augustus elke maandag om 20.40 uur op Eén.

Durf te vragen – vanaf dinsdag 1 september

Siska Schoeters nodigt in het tweede seizoen van Durf te vragen elke aflevering opnieuw een groep mensen uit waar we stiekem heel veel vragen over hebben, maar die we niet zelf in hun gezicht durven stellen. Siska verzamelde interessante, grappige maar ook wel gedurfde vragen bij het grote publiek. Onder andere mensen met HIV, grote gezinnen, vluchtelingen en zusters beantwoorden in een lege tv-studio eerlijk en openhartig elke vraag. Dat levert een verrassende, soms geestig, soms confronterende inkijk in hun leefwereld, dromen en angsten op. Als voorstander van het directe vragen duikt Siska zelf nog dieper in het verhaal van sommige getuigen. Ze gaat een dag met hen op pad en stelt op haar eigen directe manier extra vragen, om hen zo nog beter te kunnen begrijpen.

Durf te vragen: vanaf 1 september elke dinsdag om 20.40 uur op Eén.

De cel vermiste personen – vanaf woensdag 2 september – NIEUW

In het nieuwe De cel vermiste personen loopt Fatma Taspinar – zelf criminologe van opleiding en naast Journaal-anker ook justitiejournalist bij VRT NWS – mee met de Cel vermiste personen van de federale politie. De Cel onderzoekt jaarlijks duizenden verdwijningen. Ze werd opgericht ten tijde van de zaak Dutroux en bestaat op 4 september precies 25 jaar. Deze reeks brengt een unieke blik achter de schermen van een van de meest succesvolle afdelingen van de Federale gerechtelijke politie.

De cel vermiste personen: vanaf 2 september elke woensdag om 20.40 uur op Eén.

Op de man af – vanaf donderdag 3 september

Vanaf donderdag 3 september stapt Saartje Vandendriessche opnieuw recht Op de man af. Ze neemt het tijdens dit tweede seizoen op tegen acht bekende mannen in een sportieve uitdaging van hun keuze. Geen enkele uitdaging is haar te groot, of het nu gaat om snowkiten in de barre kou van Noorwegen of dagenlang mountainbiken in de zinderende Marokkaanse woestijn.

Op de man af: vanaf 3 september elke donderdag om 20.40 uur op Eén.

Château Planckaert – vanaf zondag 6 september – NIEUW

Château Planckaert, dit najaar op Eén - © VRT
Château Planckaert, dit najaar op Eén – © VRT

Vanaf zondag 6 september neemt de familie Planckaert de Eén-kijkers mee op hun wilde droom in Château Planckaert. Pater familias Eddy wilde altijd al een charmante chambre d’hôtes in Frankrijk starten. Om die droom te verwezenlijken, kocht de hechte familie een kasteel in Frankrijk. Er is echter één probleem: er is nog heel wat werk aan…

Château Planckaert volgt de familie tijdens hun meest ingewikkelde uitdaging om van een uitgebrand kasteel in Frankrijk een mooie chambre d’hôtes te maken. Deze warme reeks vertelt een verhaal over dromen en hoop, durven en falen, lef en respect, en de onverbrekelijke band binnen een familie.

Château Planckaert: vanaf 6 september elke zondag om 20.05 uur op Eén.

Undercover – vanaf zondag 6 september

Undercover 2, vanaf 6 september 2020 op Eén - © VRT
Undercover 2, vanaf 6 september 2020 op Eén – © VRT

Vanaf zondag 6 september is het langverwachte tweede seizoen van Undercover te zien op Eén. Undercoveragent Bob Lemmens (Tom Waes) verlegt zijn actieterrein van een camping naar de country- en westernmanege van de broers Berger (Sebastien Dewaele en Wim Willaert). Laurent en JP Berger zijn echte familiemensen die hun geliefden op handen dragen. Ze lijken gewone, brave mannen, die houden van countrymuziek, paarden, cowboyhoeden en linedance. Maar achter de volkse façade van hun El Dorado ranch runnen de broers op een meedogenloze manier een illegale wapenhandel. Bobs missie: infiltreren in de wereld van de Bergers en hen achter slot en grendel krijgen. Ondertussen blijft Bobs verleden hem achtervolgen. De gevallen XTC-koning Ferry Bouman zweert in de gevangenis dat hij wraak zal nemen en niet zal rusten voor hij Bob en z’n collega Kim heeft laten boeten.  En op de koop toe brengt Bobs dochter Polly hem in gevaar door in zijn verleden te graven, op zoek naar de waarheid over leven en werk van haar vader.

Undercover: vanaf 6 september elke zondag om 20.45 uur op Eén.

VTM pakt uit met 19 nieuwe programma’s dit najaar

Familiezender VTM breidt vanaf maandag 31 augustus 2020 uit tot een familie van zenders: die dag starten VTM 2, VTM 3 en VTM 4. Waar VTM de familiezender bij uitstek blijft, staat VTM 2 garant voor pittige Vlaamse en internationale reality. Samen met VTM 3, de filmzender, en VTM 4, waar actie en classics centraal staan, is de familie van VTM-zenders compleet. Maar liefst 19 nieuwe lokale programma’s kleuren het najaar bij VTM en VTM 2. 

VTM, VTM 2, VTM 3 en VTM 4 - © DPG Media
VTM, VTM 2, VTM 3 en VTM 4 – © DPG Media

Boer zkt Vrouw: Home sweet Home – vanaf maandag 31 augustus

In Boer zkt Vrouw – Home Sweet Home gaan Dina en An voor 6 jonge Vlaamse boeren op zoek naar de ware liefde.

Boeren Veerle, Bart, David, Tristan, Frits en Dries mogen na al die weken wachten hun brieven en pakjes eindelijk oppikken bij VTM, waar ze goed bewaard werden door Dina Tersago en An Lemmens. Dina en An nemen hen mee naar een prachtige locatie waar hen een verrassing staat te wachten. Brieven lezen zal pas voor morgen zijn, want eerst staat er een movie night onder de sterrenhemel op het programma, inclusief popcorn. Op het grote scherm? De vele persoonlijke videoboodschappen voor de boeren die de voorbije weken werden ingestuurd.

Boer Zkt Vrouw: Home sweet Home: vanaf 31 augustus elke maandag om 20.35 op VTM.

Jonge Wolven – vanaf maandag 31 augustus – NIEUW

Hoe voelt het om op je 20ste meer te verdienen dan je beide ouders samen? Jonge Wolven volgt inspirerende jonge ondernemers in ‘work hard, play hard’-modus. Waar komt hun ambitie vandaan? En wat hebben ze daarvoor over? Deze jonge elite maakt het verschil, geeft nooit op, mikt steeds hoger, ruikt kansen, maakt geld en realiseert dromen. 

Jonge Wolven: vanaf 31 augustus elke maandag om 20.35 op VTM 2.

Axel Gaat Binnen – vanaf maandag 31 augustus – NIEUW

Alex Gaat Binnen - © DPG Media
Alex Gaat Binnen – © DPG Media

Axel Daeseleire verblijft 5 dagen en 4 nachten op plaatsen waar je normaal gezien niet zomaar kan verblijven. Hij leeft onder andere mee op het ritme van patiënten in een brandwondencentrum, woont samen met mensen met een verstandelijke handicap en logeert tussen geïnterneerden in een forensisch psychiatrisch centrum. 

Axel gaat Binnen: vanaf 31 augustus elke maandag om 21.40 op VTM.

Mijn Keuken Mijn Restaurant – vanaf dinsdag 1 september

10 gepassioneerde hobbykoks-duo’s koken voor elkaar én voor sterrenchefs Sergio Herman en Marcelo Ballardin. De beste 4 duo’s starten een eigen restaurant. Het duo met het beste restaurant wint 50.000 euro. Ze worden beoordeeld door het publiek en door sterrenchefs Sergio Herman en Marcelo Ballardin.

Mijn Keuken Mijn Restaurant: eenmalig op dinsdag 1 september en vanaf 3 september wekelijks op donderdag om 20.35 op VTM.

Telefacts Nu  vanaf dinsdag 1 september – NIEUW

Na 30 jaar keert Telefacts meer dan ooit terug naar zijn eerste missie: onthullende journalistiek. Telefacts NU speelt elke dinsdagavond in op wat er ‘nu’ leeft in Vlaanderen en de wereld. De eigen redactie brengt sterke, relevante verhalen aan de hand van unieke getuigenissen en onthullend onderzoek. De presentatie is in handen van Freek Braeckman. Op woensdag is er de bestaande Telefacts, waarin Birgit Van Mol buitenlandse reportages met een bijzondere blik op de wereld brengt.

Telefacts Nu: vanaf 1 september elke dinsdag om 21.40 op VTM.

Lady Truckers – vanaf dinsdag 1 september – NIEUW

Ons land telt 57.000 truckchauffeurs, waarvan amper 750 vrouwen. Lady Truckers volgt vrouwelijke truckchauffeurs tijdens hun dagelijkse ritten met zware trucks. Ze vertellen over hun bijzondere job, over het leven onderweg, het respect dat ze krijgen en het vrouw-zijn in een mannenwereld. Want één ding is zeker: hun vrouwelijkheid verliezen ze nooit.

Lady Truckers: vanaf 1 september elke dinsdag om 21.40 op VTM 2.

Een Echte Job – vanaf woensdag 2 september – NIEUW

Een Echte Job, nieuw dit najaar bij VTM - © DPG Media
Een Echte Job, nieuw dit najaar bij VTM – © DPG Media

Julie Van den Steen, Sean Dhondt, Laura Tesoro, Niels Albert en Bart Kaëll ruilen de spotlights in voor een ‘echte job’. Ze draaien drie weken lang intensief mee op een afdeling van het UZ Gent: van geriatrie en orthopedie tot materniteit. Ze leven en werken mee op het ritme van verpleegkundigen. Hoe beleven ze hun intensieve stage en hebben ze misschien hun roeping gemist?

Een Echte Job: vanaf 2 september elke woensdag om 20.35 op VTM.

Veel TamTam – vanaf woensdag 2 september – NIEUW

Snapt de jeugd nog waarom ze in Sint-Truiden Tattepoem tegen appeltaart zeggen? Zijn de babyboomers nog mee met hoe de millennials met elkaar chatten? Elke dag komen er nieuwe woorden en afkortingen bij en de bekendmaking van de nieuwste lading emoji’s is altijd wereldnieuws. Maar begrijpen we elkaar eigenlijk nog? Jonas Van Geel zoekt het uit in de nieuwe panelquiz Veel Tamtam. Hij krijgt daarbij de hulp van onder meer Jan Mulder, Herman Brusselmans, Lize Feryn, Wouter Deprez en Barbara Sarafian. 

Veel TamTam: vanaf 2 september elke woensdag om 21.40 op VTM.

Vanity Plates – vanaf donderdag 3 september – NIEUW

In België rijden bijna 40.000 bestuurders met een unieke, gepersonaliseerde nummerplaat rond. Op autostrades, in parkings, op landweggetjes en kruispunten: ze springen meteen in het oog. Wie zijn de bijzondere mensen achter deze bijzondere nummerplaten? Wat drijft hen om hun nummerplaat te personaliseren? Creativiteit, ijdelheid of nog iets anders?

Vanity Plates: vanaf 3 september elke donderdag om 20.35 op VTM 2.

Alloo bij de Wegpolitie – vanaf donderdag 3 september

Reportagereeks waarin Luk Alloo de hartslag van chauffeurs en politieteams toont. Hij rijdt mee met de politiemensen en is aanwezig tijdens alcoholcontroles, flitsacties, interventies op de motor, vaststellingen van ongevallen en interventies op de autoweg. Alloo heeft ook oog voor de argumentatie van de autobestuurder en analyseert de psychologie van de overtreder en de arm der wet.

Luk Alloo zet zich opnieuw op de achterbank bij de snelste flikken van het land. Alcoholcontroles, snelheidsduivels, flitsacties en foutparkeerders, niets ontgaat Luk en zijn camera’s.

Alloo bij de Wegpolitie: vanaf 3 september elke donderdag om 21.40 op VTM.

The Voice Kids – vanaf vrijdag 4 september

De 16 halve finalisten van The Voice Kids zetten de eindsprint in naar de grote finale. Daarin zingen uiteindelijk 8 finalisten de pannen van het dak om het team van Laura, Gers, Sean of K3 naar de overwinning te loodsen. 

The Voice Kids: vrijdag 4 & 11 september om 20.35 op VTM.

The Masked Singer – vanaf vrijdag 18 september

The Masked Singer - © DPG Media
The Masked Singer – © DPG Media

Welke 8 bekende mensen zitten verstopt onder de maskers? Niels Destadsbader host de internationale tv-hit The Masked Singer. In deze show hullen bekende gezichten zich van kop tot teen in prachtige kostuums. Zo neemt onder meer de zingende Libelle het op tegen de stoere Wolf. Kunnen het publiek en speurders Julie Van den Steen, Karen Damen en Jens Dendoncker raden wie het is, enkel en alleen op basis van een stem? Heel Vlaanderen kan mee het spannendste mysterie van het najaar ontrafelen. 

The Masked Singer: vanaf 18 september elke vrijdag om 20.35 op VTM.

Code van Coppens – vanaf zondag 6 september

Wat gebeurt er als je twee BV-duo’s een escaperoom vol mysteries instuurt? Staf en Mathias Coppens dompelen bekende gasten onder in een wereld vol wetenschappelijke experimenten.

De Code van Coppen: vanaf 6 september elke zondag om 19.55 op VTM.

Nieuwe zenderposities VTM 2, VTM 3 en VTM 4 - © DPG Media
Nieuwe zenderposities VTM 2, VTM 3 en VTM 4 – © DPG Media

VIER en VIJF pakken uit met een verdraaid verassend najaar

Dit najaar zet VIER nog meer in op vernieuwing met maar liefst zes volledig nieuwe programma-formules: Woestijnvis werkte de afgelopen maanden aan de creatieve ontwikkeling van nieuwe comedy in De Anderhalve Meter Show met Koen Depoorter, Rik Verheye en Jelle De Beule. Terwijl Pedro Elias met Opvoeden Doe Je Zo dit jaar een tweede volledig nieuw programma maakt. Otto-Jan Ham zeilt met vijf bekende vrienden Over De Oceaan, terwijl VIER net voor de toekenning van de Michelinsterren enkele jonge Vlaamse sterrenchefs volgt vooraleer dit najaar het finale verdict volgt in Ja, Chef!. Jeroom maakt zijn debuut bij jong en oud als presentator van Junior Bake Off, terwijl Peter Boeckx de ongeziene kant van de advocatuur laat zien in Justice For All. Terwijl kaskrakers De RechtbankNiveau 4 GentDe Slimste Mens ter Wereld en Gert Late Night een nieuw seizoen starten, legt Viktor Verhulst dit najaar op VIJF dagelijks de avonturen bloot van de bewoners op Love Island.

Het Najaar Van VIER 2020 - © SBS Belgium
Het Najaar Van VIER 2020 – © SBS Belgium

De Rechtbank – vanaf maandag 24 augustus

In het tiende seizoen worden de rechters met een resem nieuwe en zeer uiteenlopende zaken geconfronteerd. En ook in tijden van corona bleef de gerechtelijke molen draaien en moest justitie noodgedwongen inspelen op de uitzonderlijke crisis.

De Rechtbank: vanaf 24 augustus elke maandag om 20.35 op VIER.

Niveau 4 – vanaf woensdag 26 augustus

In Niveau 4 Gent biedt televisiemaker Eric Goens opnieuw een spectaculaire blik achter de schermen bij politiekorpsen in Belgische centrumsteden. In het derde seizoen strijkt Goens neer in Gent. De voorbije seizoenen scoorden niet alleen erg goed, het waren ook ruwe, spectaculaire en bij momenten ontnuchterende beelden van de interventieteams van diverse politiekorpsen in ons land. Geen enkele zender kwam zo dicht bij de dagelijkse strijd tegen terrorisme in onze hoofdstad en de stijgende zware criminaliteit in de centrumsteden Hasselt, Sint-Niklaas en Aalst als VIER.

Niveau 4: vanaf 26 augustus elke woensdag om 20.35 op VIER.

Gert Late Night – vanaf maandag 31 augustus

Gert Verhulst en James Cooke zetten voor de start van hun achtste seizoen koers naar Blankenberge. Of toch in ieder geval een stad die deze zomer meermaals de actualiteit haalde. Vanaf maandag 31 augustus meert de Evanna drie weken lang aan in de moderne jachthaven om opnieuw tal van bekende en onbekende gasten te ontvangen. Als de herfst zich midden september aankondigt, vaart de Evanna weer naar haar thuishaven aan het Mas.

Gert Late Night: vanaf 31 augustus van maandag t.e.m. donderdag om 21.30 op VIER.

Het Najaar van VIJF 2020 - © SBS Belgium
Het Najaar van VIJF 2020 – © SBS Belgium

Love Island – vanaf maandag 31 augustus

Op maandag 31 augustus verklaren Viktor Verhulst en Holly Mae Brood met een liefdesschot vanuit Gran Canaria het najaar van VIJF voor geopend. Tien Vlaamse en Nederlandse singles vertoeven vanaf dan zes weken lang met elkaar in de luxueuze Love Island-villa in de hoop hun liefdesmatch te vinden. De singles moeten zich volledig openstellen voor de liefde én ook de harten van de kijkers zien te veroveren. Zij bepalen welke deelnemers in de show blijven, maar ook welk stel ze willen kronen tot het sterkste koppel van het eiland. Vorig jaar hielden maar liefst acht kandidaten een relatie over aan hun liefdesavontuur.

Love Island: vanaf 31 augustus elke maandag om 20.35 op VIJF.

Katy Keene – vanaf maandag 31 augustus

Met Katy Keene, een spin-off van Riverdale, zorgt VIJF voor een laatste nieuwe aanwinst in haar aanbod van de leukste en spannendste series. In Katy Keene volgen we aspirant-modeontwerper Katy Keene (gespeeld door Lucy Hale), Josie McCoy (Ashleigh Murray) en hun vrienden. Ze hebben allen maar één doel: hun dromen in New York City waarmaken.

Kate Keene: vanaf 31 augustus elke maandag om 21.35 op VIJF.

Au Pairs – vanaf dinsdag 1 september

VIJF verrast dit najaar met Au Pairs, een Nederlandse reeks waarin vier jonge vrouwen worden gevolgd die naar LA trekken voor het avontuur van hun leven. Poepluiers, drammerige peuters en slapeloze nachten, maar dat allemaal wel in Los Angeles, The City of Dreams. Naast oppassen, hebben ze allemaal hun eigen dromen en verlangens die ze daar hopen waar te maken. Hun verwachtingen zijn hooggespannen, maar worden ze ook werkelijkheid?

Au Pairs: vanaf 1 september elke dinsdag om 21.35 op VIJF.

Grey’s Anatomy en Nurses – vanaf woensdag 2 september

The drama queens are back! VIJF brengt dit najaar opnieuw ontspannende dates met de dokters van Grey’s Anatomy in nieuwe afleveringen van de populaire reeks. We maken ook kennis met vijf jonge verpleegkundigen van het St. Mary’s-ziekenhuis in de gloednieuwe dramareeks Nurses

Grey’s Anatomy: vanaf 2 september elke woensdag om 21.35 op VIJF.
Nurses: vanaf 2 september elke woensdag om 22.30 op VIJF.

Opvoeden Doe Je Zo – vanaf donderdag 3 september – NIEUW

Opvoeden Doe Je Zo met Pedro Elias, binnenkort op VIER - © SBS Belgium
Opvoeden Doe Je Zo met Pedro Elias, binnenkort op VIER – © SBS Belgium

Een unieke en vooral humoristische show vol entertainment waarin Pedro de Vlaming gidst doorheen de jungle die opvoeding heet. Pedro ontvangt in zijn studio elke week twee kinderen tussen 6 en 9 jaar en geeft hen de kans om iets te doen wat ze bij hun eigen geboorte niet konden: hun eigen bekende ouders kiezen. Gedurende 45 minuten krijgen de BV-ouders de voogdij over het kind in kwestie en wagen ze zich als nieuw samengesteld gezin aan een zoektocht naar de ideale opvoeding. 

Een hele resem BV’s krijgt er binnenkort dus een kleine spruit bij. Onder andere Herman BrusselmansNataliaJonas Geirnaert, Wendy Van Wanten, Willie Wartaal, Philippe GeubelsDana WinnerJeroom SneldersGert VerhulstPat KrimsonElodie OuedraogoPommeline TillièreRik VerheyeFlor Decleir en Margriet Hermans wagen zich aan de zware ouderlijke taak.

Opvoeden Doe Je Zo: vanaf 3 september elke donderdag om 20.35 op VIER.

Temptation Island USA – vanaf vrijdag 4 september – NIEUW

Vanaf september kan je ook bij VIJF terecht voor de Amerikaanse versie van Temptation Island. In Temptation Island USA gaan vier koppels de ultieme relatietest aan. Zij zullen, gescheiden van hun partner, omringd worden door bloedmooie vrijgezellen. Welke relaties houden stand en welke relaties sneuvelen?

Temptation Island USA: vanaf 4 september elke vrijdag om 21.35 op VIJF.

Toon meer

Gerelateerde berichten