Evi Hanssen: “Sindsdien slaap ik beter

ByLisa Paulussen

29 november 2023
Lisa, seizoen 4, vanaf dit najaar bij VTM. Op de foto: Evi Hanssen (Sofie Notelaers)

Auteur, radiohost en voormalig VTM-gezicht Evi Hanssen noemde zichzelf net als zovele anderen een sociaal aanvaardbare drinker. Tot ze bij wijze van experiment de (tap)kraan dichtdraaide en besefte dat de impact van haar alcoholgebruik op haar lichaam immens was.

Zo ontdekte ze onder meer dat sinds ze de wijnbeker aan zich voorbij laat gaan, ze toch niet zo’n slechte slaper is dan ze altijd had gedacht. “Ik dacht dat ik van nature een slechte slaper ben, maar ik val nu sneller in slaap omdat ik minder pieker. Vroeger werd ik vaak in het midden van de nacht wakker. Opnieuw de slaap vatten was zo goed als onmogelijk omdat ik niet kon stoppen met piekeren”, zei ze in Dag Allemaal.

“Die rusteloosheid werd bij mij echt getriggerd door alcohol. Ik ken zoveel mensen die slecht slapen door hun alcoholgebruik. Maar ze slikken dan liever een slaappil dan hun alcohol te laten staan.” Voor die mensen heeft Evi alvast een tip: “Drink eens drie maanden niet, en je zal een enorm verschil merken in je slaapkwaliteit”, meent ze.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.