Evy Gruyaert kampt met onzichtbare handicap

Antwerpen , 11 november 2015 : Boekenbeurs Antwerpen - woensdag 11/11 . Pix: Evy Gruyaert . Credit: Peter De Smedt / CC

Presentatrice Evy Gruyaert kampt al jaren met hevige migraine. Hoewel ze medicatie heeft op de symptomen te onderdrukken, heeft ze nog steeds geen sluitende remedie gevonden. Al doet haar onregelmatige werkschema er zeker ook geen goed aan.

Maar wat is migraine nu precies? Aan Story gaf Evy het antwoord op die vraag. “Tijdens een migraineaanval wordt het pijncentrum in je hersenstam volledig ontregeld”, legt ze uit. “Niet alleen krijg ik barstende hoofdpijn, maar ik voel me ook misselijk en kom minder snel op mijn woorden. Bovendien is mijn temperatuur volledig ontregeld. Zo’n aanval put je ook enorm uit, want je hersenen verbruiken al je energie, waardoor er een soort mist in je hoofd hangt”, aldus Evy.

“Gemiddeld heb ik vijftien dagen per maand migraineaanvallen, soms wel tien dagen na elkaar”, gaat ze verder. “Dan ben je steendood, is het vechten om overeind te blijven. Het is eigenlijk een onzichtbare handicap, je ziet het niet aan iemand. Maar geloof me: het is veel meer dan gewoon wat hoofdpijn”, verzekert Evy.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.