Factcheckers: Hoe gemakkelijk kunnen minderjarigen alcohol kopen?

Factcheckers - © VRTFactcheckers - © VRTFactcheckers - © VRT

Britt Van Marsenille, Jan Van Looveren en Thomas Vanderveken zijn klaar voor een nieuwe aflevering van het checken van beweringen en weetjes. In de tweede aflevering gaan ze na hoe gemakkelijk minderjarigen aan alcohol kunnen geraken, checken ze of de binnenkant van staafmixers echt vol bacteriën zit en wil Jan te weten komen of je echt zoveel verdient als straatartiest.

Tijdens de eerste aflevering van Factcheckers zagen maar liefst 1.256.429 Vlamingen de schokkende ontdekking dat grote hotelketens niet altijd hun beddengoed verversten. In de tweede aflevering gaan Britt, Thomas en Jan verder met het checken van vele berichten, beweringen en weetjes.

Hoe gemakkelijk kunnen minderjarigen alcohol kopen? Britt, Jan en Thomas voeren, met de hulp van zes jongeren, een undercover test uit in supermarkten en nachtwinkels. Daarnaast halen Thomas en Britt de slijpschijf boven om na te gaan of de binnenkant van staafmixers echt zo een broeihaart vol bacteriën is, zoals wordt beweerd, en gaat het trio samen de straat op als straatartiest.

Welke bewering is waar en welke niet?

Factcheckers, dinsdag 11 januari 2022 om 20.35 uur op Eén.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.