Quantcast
Najaar 2021

First Dates krijgt nieuw seizoen en teens-versie

First dates keert terug met een gloednieuw seizoen en een teens-versie. Het nieuwe seizoen is vanaf dinsdag 23 november te zien op Eén, gevolgd door First dates teens voor zestien-tot achttienjarigen op maandag 20 december.

Het First dates-restaurant opent vanaf dinsdag 23 november opnieuw de deuren op Eén. Tijdens een romantisch etentje gaan twee singles met elkaar op date in hun zoektocht naar liefde. Gastheer Patrick, barman Bram en serveersters Leena en Katelen staan opnieuw klaar met liefde, goede raad en een luisterend oor. Het viertal wordt dit seizoen aangevuld door Ferdy, een goedlachse half-Marokkaanse en half-Perzische Limburger.

De Limburger nam vorig seizoen deel aan het programma, maar heeft er geen relatie aan overgehouden. Deze keer helpt hij dus mee in het restaurant:

“Wanneer ik een verliefd koppetje op straat zie lopen, kan ik alleen maar denken: ik wil dat ook! Ik geloof nog steeds in de liefde en ik vind het iets heel moois. Het komt wel voor mij”.

Ferdy

Naast een nieuw seizoen komt er later dit jaar ook een teens-versie, waarin tieners op zoek gaan naar een lief. Het nieuwe concept wordt in goede banen geleid door Leena, Bram, Katelen en Ferdy. Leena vervangt voor de gelegenheid Patrick als maître. Zij is na Ferdy de jongste van de crew en probeert zich in te leven in het liefdesleven van de tieners.

Deze reeks telt zeven afleveringen en werd al opgenomen ter ere van De Warmste Week. De eerste twee afleveringen worden op maandag 20 en dinsdag 21 december uitgezonden op Eén en de andere vijf zijn vanaf dan te zien op VRT NU.

First Dates in cijfers

Maar liefst 6.000 singles schreven zich in voor het derde seizoen, waarvan er 220 werden geselecteerd voor het programma. Witse (18) is de jongste deelnemer en Julien is met zijn 79 jaar de oudste van alle kandidaten. 29% van de singles komt uit Antwerpen, 25,1% uit Oost-Vlaanderen, 17,6% uit West-Vlaanderen, 12,8% uit Vlaams-Brabant en 11,5% uit Limburg. 53% van alle inschrijvingen identificeert zich als man, 46% als vrouw, 8% als LGTBQ+ en 1% als non-binair.

First Dates teens in cijfers

In totaal schreven zich 1.300 zestien- tot achttienjarigen in voor First dates teens. Van de inschrijvers identificeert ongeveer 60% zich als vrouw, 40 % als man, 80% is hetero en 20% is net geen 1% is non-binair. 80% van alle inschrijven is hetero en 20% is LGTBQ+, in vergelijking met 8% bij de volwassenen.

First dates is vanaf 23 november 2021 elke dinsdag om 21.40 uur te zien op Eén, gevolgd door First dates teens vanaf 20 december 2021 op Eén en op VRT NU.

Toon meer

Gerelateerde berichten