Gaat David Vandyck naar het Songfestival?

ByMudoo

17 juni 2024
Foto: Peter De Smedt

Voor z’n nieuwe single ‘Kijk naar mij’ werkte zanger David Vandyck samen met Douwe Bob, momenteel de meest gedraaide artiest van Nederland. Hoewel de twee op het eerste zicht weinig met elkaar gemeen hebben, zijn ze al een hele tijd goed bevriend.

Voor wie Douwe niet zou kennen: de Amsterdammer mocht in 2016 voor Nederland naar het Songfestival dat toen, net zoals dit jaar, in Zweden plaatsvond en waar hij zesde werd. “De twee leukste weken van m’n leven”, blikt de zanger daarop terug in Dag Allemaal. “Voor mij voelde het als een schooluitje, het kon niet lang genoeg duren. De enorme druk en aandacht die daarmee gepaard gaan, en die dit jaar Joost Klein parten speelde, moet je er maar bijnemen”, vindt hij. 

Wat Joost Klein is overkomen, is overigens een van de redenen waarom David dan weer nooit zou overwegen om deel te nemen aan het Songfestival, zegt hij: “Omdat men de essentie waarvoor het Songfestival ooit werd opgericht uit het oog is verloren: enerzijds om landen samen te brengen, anderzijds dat de beste song zou winnen. Dat is al een tijdje niet meer het geval. Het festival heeft geen liefde voor muziek meer”, meent de zanger.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByMudoo