Gelukkig leven met weinig geld in nieuw seizoen van ‘Don’t Worry Be Happy’

'Don't Worry Be Happy' - © SBS Belgium'Don't Worry Be Happy' - © SBS Belgium'Don't Worry Be Happy' - © SBS Belgium

Het nieuwe seizoen van ‘Don’t Worry Be Happy’, dat morgen van start gaat op Play4, toont een gezellige mix van oude en nieuwe gezichten. Ze hebben allemaal één ding gemeen: weinig geld en toch gelukkig leven.

In het nieuwe seizoen van ‘Don’t Worry Be Happy’ volgt televisiemaker Peter Boeckx oude en nieuwe personen in hun strijd om gelukkig te zijn met weinig geld. Achter elk gezicht schuilt een ander verhaal. Van alles kwijt geraken door een alcoholverslaving, tot het beste maken van het leven als je ongeneeslijk ziek bent.

Louis & Hubert

Broers Louis en Hubert leven al 40 jaar samen op de ouderlijke boerderij. Hun akker is hun grootste bezit, maar het huis is vuil en onverzorgd. Louis brak zijn heup en verbleef weken in het ziekenhuis, waardoor Hubert alleen achter bleef op de boerderij. Het gemis bij beide broers was groot.

Floris

Floris leidde vroeger een druk leven en verdiende goed, maar hij was niet gelukkig. Hij vluchtte weg van de stress en werd zwaar verslaafd aan alcohol. Negen jaar geleden is het hem gelukt om de drank voorgoed uit zijn leven te bannen. Vandaag leeft Floris heel sober en heeft hij het geluk gevonden bij zijn hond, varkens en schilderkunst.

De Davidsons

De Davidsons danken hun naam aan de jongste telg van de familie die als Harley Davidson gedoopt werd.  Eddy en Els vormen samen met hun elf kinderen een nieuw samengesteld gezin. Els vocht vorig jaar nog succesvol tegen kanker, maar afgelopen zomer verloor ze de strijd.  Els’ wens om het gezin te blijven volgen tot haar allerlaatste moment werd gerespecteerd, want zelfs met grote tegenslagen is er bij De Davidsons ook plaats voor een lach.

Kelly & Nathan

Kelly en Nathan wonen in samen met hun elf kinderen en een heleboel dieren in het West-Vlaamse Wenduine. Nathan werkt in de bouwsector en Kelly is full time huisvrouw. Een aantal jaren geleden zat het koppel nog in schuldbemiddeling, maar nu hebben ze de schulden kunnen aflossen en een eigen woning kunnen kopen. Ze leven nog steeds onder de armoedegrens en proberen rond te komen met het kindergeld en het loon van Nathan.

Willy & Wim

Willy en Wim vormen al 38 jaar een koppel. Hun huwelijk was één van de eerste homohuwelijken in Vlaanderen. Ze hadden niet veel maar waren zo gelukkig dat ze het hele dorp uitnodigden op hun trouwfeest. Na het feest hadden ze nog slechts 700 euro op hun  rekening. Met een zeer klein budget slaagden ze er in om een niet leefbare woning woon klaar te maken.

Fons & Kee

Fons en Kee zijn rasechte avonturiers en kiezen bewust voor de vrijheid. Fons bouwde van jongs af aan al bootjes. Zijn vriendin Kee verliet haar job als stewardess om hem te vergezellen op zijn tocht.

Philippe & Justin

Philippe en Justine vormen een nieuw samengesteld gezin. Ze hebben samen twee kinderen en vier van hun ex-partner. Ze kochten een caravan voor één euro waar ze sinds vorig jaar met hun kinderen wonen. Het koppel baat samen de campings bistro uit en is nu ook verloofd.

Evert

Evert woont met zijn  paarden op een boerderij in Deinze. Vroeger leidde hij een druk leven als architect met o.a. grote projecten aan de Ghelamco arena. Op een dag werd het te veel en verloor hij alles tijdens een zware burn-out. Hij moet zijn boerderij verkopen en leeft nu van een kleine uitkering.

Staf & Mieke

Staf en Mieke wonen in een chalet omringd door water in Geel met weinig luxe. De Nederlandse Mieke was vroeger getrouwd met een rijke aannemer, maar ze was niet gelukkig en koos samen met Staf voor de eenvoud van het leven. Staf baatte vroeger een visclub uit. Toen hij de club noodgedwongen moest sluiten kwam hij in de armoede terecht en moest hij met zijn twee zonen leven met 400 euro per maand.

‘Don’t Worry Be Happy’, vanaf woensdag 17 februari 2021 om 20.35 uur op Play4.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.