Gemoederen laaien hoog op in Helden van Hier: De Kust

Helden van Hier: De Kust - © DPG MediaHelden van Hier: De Kust - © DPG MediaHelden van Hier: De Kust - © DPG Media

Vorige week zagen 463.000 kijkers (live+uitgesteld) in Helden van Hier: De Kust hoe de politie van Oostende bijstand verleende aan hun collega’s uit Blankenberge nadat er een massale vechtpartij uitbrak op het strand.

Deze week krijgt Oostende zélf af te rekenen met verschillende vechtpartijen.

“Heel Oostende was aan het vechten op dat moment denk ik.”

inspecteur Mieke

“Vroeger kwam men als toeschouwer tussenbeide om het conflict op te lossen. Nu nemen ze allemaal hun gsm en beginnen ze te filmen. Met wat geluk belt iemand naar onze diensten.”

inspecteur Tijl

De politieagenten doen er alles aan om de gemoederen zo snel mogelijk te bedaren. 

Ambulancier en brandweerman Lennert rukt samen met zijn collega uit voor een ongeval in een speeltuin. Een kind zou ongeveer vier meter naar beneden gesprongen zijn van een klimrek.

“Als je te hard neerkomt, kan dat zware neurologische gevolgen hebben. We moesten het kind zo snel en veilig mogelijk naar het ziekenhuis krijgen. Ofwel heb je veel geluk, ofwel loopt het heel slecht af. Iets ertussen is moeilijk.”

ambulancier en brandweerman Lennert

Ook de brandweer van Oostende heeft zijn handen meer dan vol: ze helpen een vrouw en baby die vastzitten in de lift, redden een meeuw die vastzit op een binnenplaats en gaan ter plaatse in een oud ziekenhuis waar rookontwikkeling is.

“Cruciaal in het bestrijden van een brand is de snelheid waarmee je ter plaatse bent. Als de brand kan groeien, dan wordt het lastiger om die te bestrijden.”

luitenant Hein

Helden van Hier: De Kust, zondag 16 mei 2021 om 19.55 uur bij VTM.
De afleveringen van Helden van Hier: De Kust zijn ook te (her)bekijken op VTM GO.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.