Dit najaar brengt VTM de tragikomische reeks Gina & Chantal, maar wie de gloednieuwe serie nu al wil ontdekken, kan vanaf donderdag 1 augustus terecht bij VTM GO. Op het gratis online videoplatform kan je vanaf dan elke donderdag 2 nieuwe aflevering in preview bekijken.

Een villawijk in Noord-Limburg vorm het decor voor de nieuwe serie Gina & Chantal. Tine Embrechts speelt de rijke, wat naïeve Gina. Nathalie Meskens kruipt in de huid van haar cynische poetsvrouw Chantal. Samen worden de vrouwen meegesleurd in een mysterie dat een hele villawijk in de ban houdt en dat een flinke impact zal hebben op de levens van beide dames, en op dat van Nicky (Joke De Bruyn) en Eve (Tania Kloek), de beste vriendinnen van Gina.

© DPG Media
© DPG Media

Cast

Gina (Tine Embrechts)
Gina woont samen met haar man Mark in een villawijk in Lommel.  Ze is zorgzaam, aaibaar, een eeuwige optimist en dodelijk naïef. Een positivo pur sang maar wel eentje die goedgelovig is. Gina cijfert zichzelf weg en is eigenlijk te goed voor deze wereld. Ook tegen haar vriendinnen Eve en Nicky durft ze soms niet te zeggen wat ze echt denkt.

Chantal (Nathalie Meskens)
Chantal poetst bij Gina, Eve en Nicky.In tegenstelling tot Gina wantrouwt zij de hele wereld. Volgens haar is het eten of gegeten worden. Elke tegenslag – en zo heeft ze er veel gehad – is een bevestiging van haar gelijk. Chantal gaat prat op haar onafhankelijkheid maar heeft eigenlijk vooral bindingsangst. Chantal probeert Gina van tijd tot tijd met de voeten op de grond te zetten, want haar positivisme werkt de rationele poetsvrouw soms op de zenuwen. De oprechtheid van Gina doet Chantals bolster barsten en stilaan stelt ze zich open voor echte vriendschap. 

Eve (Tania Kloek)
Eve doet zich voor als de perfecte huisvrouw. Ze heeft echte klasse, is van goeden huize, maar heeft vooral een groot minderwaardigheidscomplex. Ze weet haar onzekerheid wel met veel stijl te maskeren. Op papier heeft ze het perfecte huwelijk met Patrick, in de praktijk mist ze de guts om de schone schijn te verbreken. Eve heeft een moeilijke relatie met haar dochter Axelle.

Nicky (Joke De Bruyn)
Nicky is niet al te intelligent maar daar trekt ze zich weinig van aan. Ze is egocentrisch, maar heeft dit niet door. Nicky kan nu eenmaal moeilijk vanuit een ander standpunt denken, dus niemand neemt het haar echt kwalijk. Ze vindt een mooi uiterlijk superbelangrijk en streeft naar het perfecte figuurtje. Ze ziet haar man Michel graag, maar mist toch wat uitdaging.

Patrick (Nico Sturm)
Patrick is de man van Eve en lijkt een succesvol plastisch chirurg te zijn. Patrick is verstandig, maar absoluut geen werker. Hij heeft weinig respect voor anderen, maar weet dat goed te maskeren achter zijn grote charme.

Michel (Robby Cleiren)
Michel heeft een eigen BMW-garage maar is meer garagist dan zaakvoerder. Hij is misschien niet de knapste maar is wel een gezellige goedzak. Een harde werker met een goede inborst. Michel is dol op zijn Nicky maar ook ziekelijk jaloers.

© DPG Media
© DPG Media

Mark (Filip Peeters)
Mark is de man van Gina. Hij draagt een geheim uit het verleden met zich mee waar zijn lieve echtgenote geen weet van heeft. Hij heeft geprobeerd een nieuwe start te nemen maar een delete-knop voor het verleden bestaat niet… 

Verder met o.a. Jonas Van Geel (Henk), Frances Lefebure (Jana), Valentijn Dhaenens (Carl) en Anna De Ceulaer (Axelle).

Aflevering 1

In een chique villawijk kan het contrast tussen Gina, de echtgenote van de welgestelde zakenman Mark, en haar poetsvrouw Chantal, niet groter zijn. Gina geniet samen met haar villawijk-vriendinnen Nicky en Eve met volle teugen van ‘het goede leven’, terwijl Chantal schulden heeft en het moeilijk heeft om de eindjes aan elkaar te knopen. Achter de mooie gevels van de villawijk gaat echter een geheim schuil dat het daglicht niet mag zien. Een geheim waarvan zelfs de vrouwen niet op de hoogte zijn.

Gina & Chantal is een productie van Sylvester en kwam tot stand met de steun van Telenet en de Belgische Tax Shelter-maatregel, de Provincie Limburg en de gemeenten Lommel, Hechtel-Eksel en Pelt, die samen het grootste bosgebied in Vlaanderen vormen: BOSLAND.

Regie: Thomas De Cock
Scenario: Gerrie Van Rompaey

Vanaf donderdag 1 augustus komen dus elke donderdag 2 afleveringen van Gina & Chantal in preview op VTM GO.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.