Guga Baúl: “Ik weiger me erdoor te laten opslokken”

ByLisa Paulussen

5 januari 2024
Foto: Peter De Smedt

Dat Guga Baúl geen onverdienstelijk quizzer is, bewees hij al tijdens het jongste seizoen van ‘De Slimste Mens ter Wereld’ op Play 4. Maar ook in een gewone caféquiz in één of ander Vlaams achterafzaaltje geeft hij bij gelegenheid weleens het beste van zichzelf als quizzer.

Een uitspraak die Humo verfrissend durft te noemen. Volgens het weekblad bezondigen heel wat televisiefiguren zich eraan in een luchtbel te gaan wonen, ver weg van het naar hotdogs ruikende quizzaaltje.

“Ik begrijp wat je bedoelt”, reageert Guga. “Maar ik weiger om me door het showbizzwereldje te laten opslokken. Ik voel het ook wanneer ik te veel met alleen maar showbizz bezig ben geweest”, zegt hij. “Dan vraag ik mezelf wat me gelukkig maakt, en wat de fond is van wie ik ben. De antwoorden zijn altijd dezelfde. Iets met m’n gezin doen. Sporten. M’n maten bellen. Niet: de feestjes afschuimen”, besluit hij.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.