Hebben Lize & Aster en Kelly & Sam nog iets te leren van de liefde?

© DPG MediaAster Nzeyimana en Lize Feryn - © DPG Media© DPG Media

In de eerste aflevering van ‘Da’s Liefde!’ trekt Jens Dendoncker met zijn biechtstoel de Brugse pleinen op en laat hij (ex-)partners leugentjes om bestwil aan elkaar opbiechten.

Hij helpt verliefde kinderen hun gevoelens neer te schrijven in een liefdesbrief, en die af te geven aan de gelukkige in kwestie. En hij overtuigt mensen op straat om hun crush op te bellen, hier en nu. Of dat ook allemaal positieve gevolgen heeft en of die crush ook effectief ‘ja’ zegt? Daarvoor moet je kijken.

Ook Jens neemt deel aan twee experimenten, met zijn vriendin Lauren. Uit onderzoek blijkt dat het van belang is voor een succesvolle relatie dat je je aangetrokken blijft voelen tot je partner maar ook hoe je jezelf ziet, speelt een grote rol. Veel mensen hebben het moeilijk om hun lijf te tonen aan hun partner en dus zocht Jens drie mensen met onzekerheden over hun lichaam, die erover willen praten en zich toch willen ontbloten. Net zoals hij en Lauren.

Het duo nodigt voor een ander experiment twee bekende koppels uit: wat ontsluiert de wetenschap over het liefdesleven van Aster Nzeyimana en Lize Feryn, en hebben Sam Gooris en Kelly Pfaff na 20 jaar huwelijk nog iets te leren over de liefde? De zes zijn proefpersoon voor alweer een wetenschappelijk feit over de liefde: wanneer iemand ons graag ziet, komt er een stofje vrij in onze hersenen: oxytocine. Blijkt dat onze spierkracht en ook ons uithoudingsvermogen daarmee een boost krijgen. Aster, Lize, Sam, Kelly, Jens en Lauren nemen de proef op de som.

Bekend en onbekend, jong en oud, iedereen legt zijn kaarten op tafel en stelt zich kwetsbaar op in ‘Da’s Liefde!’.

‘Da’s Liefde!’, maandag 11 januari 2021 om 20.40 uur bij VTM.

De afleveringen van ‘Da’s Liefde!’ zijn ook te (her)bekijken op VTM GO.
Lees ook: Jens Dendoncker toetst wetenschap over liefde aan de praktijk in ‘Da’s Liefde!’

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.