Quantcast
Voorjaar 2021

Helden van Hier: De Kust volgt de hulpdiensten van Oostende

Oostende telt 72.000 inwoners, een aantal dat elke zomer ongeveer verdriedubbelt tot wel 250.000 door de grote toestroom van toeristen. Afgelopen jaar noteerde de badstad de moeilijkste zomer ooit omwille van de coronapandemie. En dat liet zich ook stevig voelen bij de hulpdiensten.

Vanaf zondag 2 mei staan de camera’s in het gloednieuwe programma Helden van Hier: De Kust gericht op deze strandwachters, artsen en ambulanciers, politie en brandweermannen die met man en macht de kust van Oostende veilig houden. Hoe beleefden zij dag in dag uit die uitzonderlijke zomermaanden van dichtbij? 

“We worden steeds vaker geconfronteerd met diefstallen, dronken mensen en agressie op het strand van Oostende. Dat heeft een invloed op de kwaliteit van ons werk als redders, want zij zorgen ervoor dat we minder gefocust zijn op de baders in de zee.”

Adjunct-hoofdredder Bjorn, strandwacht Oostende

Helden van Hier: De Kust is van de hand van productiehuis Geronimo en volgt het reilen en zeilen van niet één maar vier verschillende hulpdiensten aan de Belgische Kust. Redders, politieagenten, ambulanciers en brandweermannen slaan op het land, op zee en in de lucht de handen in elkaar.

Via vaste camera’s en bodycams worden de hulpverleners op elk moment van de actie gevolgd, zo staat de kijker er steeds middenin. Van straffe en aangrijpende verhalen tot interventies met hier en daar wat humor.

Helden van Hier: De Kust, vanaf zondag 2 mei 2021 om 19.55 uur bij VTM.

Toon meer

Arno Tierens

Redacteur

Gerelateerde berichten