Het succesrecept van Koen Wauters onthuld

Foto: VTM

Clouseau, wellicht Vlaanderens populairste popgroep tot nu toe, bestaat inmiddels al 40 jaar. Een lange muziekcarrière waarvan veel kandidaten die frontman Koen Wauters begeleid in het VTM-programma ‘The Voice’ wellicht van dromen. In een gesprek met het tijdschrift Story verklapt Koen wat volgens hem het recept is achter dat decennialange succes.

“Ik hamer altijd op nummers. Je kan wel populair zijn en een leuke look hebben, maar als je geen goede liedjes hebt, dan stopt het snel”, denkt hij. En je moet uiteraard ook bereid zijn er hard voor te werken. Aan de top raken is één ding, er blijven is een ander verhaal. Je moet het zelf dus ook heel graag willen”, zegt Koen.

“Ik kan me geen enkel moment herinneren dat ik Clouseau beu was. Integendeel zelfs: ik doe het nu liever dan vroeger”, vervolgt de zanger. “En de fans zijn ons blijkbaar ook nog niet beu. Anders zouden we geen dertien keer het Antwerpse Sportpaleis kunnen vullen naar aanleiding van ons jubileum. Dat hadden we overigens nooit durven te dromen, dit overtreft echt alles”, klinkt het trots.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.