Quantcast
Eurosong

Hooverphonic gaat met ‘Release Me’ naar Songfestival

Vandaag losten de VRT en Hooverphonic het nummer waarmee de band voor België naar het Eurovisiesongfestival trekt: ‘Release Me’. De song werd geschreven door Alex Callier en is een song die je meteen met Hooverphonic verbindt. 

De act die op het podium van het Eurovisiesongfestival wordt gebracht, wordt momenteel nog volop uitgewerkt. Hiervoor werkt Hooverphonic samen met Matthias Lebeer, Hans Pannecoucke en Ignace D’Haese. Die twee laatsten waren vorig jaar verantwoordelijk voor de staging van de winnende act van Duncan Laurence.

De song werd gecomponeerd door Alex Callier en Luca Chiaravalli; Alex schreef ook de songtekst.

Intussen raakte ook bekend dat Hooverphonic zal optreden in de tweede helft van de eerste halve finale, op dinsdag 12 mei in Rotterdam. Op deze 65ste editie van het muziekfestival nemen ze het op tegen landen als Australië, Rusland en Zweden. Als de band doorstoot naar de finale zien we hen op zaterdag 16 mei weer aan het werk.

Het Eurovisiesongfestival vindt dit jaar plaats op dinsdag 12 en donderdag 14 mei (halve finales), met de finale op zaterdag 16 mei, en is live te volgen op Eén. Online is alles te volgen via een.be/songfestival.

Toon meer

Arno Tierens

Redacteur

Gerelateerde berichten