Quantcast
Najaar 2021

Jacques Vermeire en Axel Daeseleire verkopen kunst in nieuw VTM-programma Eenmaal Andermaal

Vanaf woensdag 10 november proberen Jacques Vermeire en Axel Daeseleire unieke kunstvoorwerpen op de kop te tikken in het nieuwe VTM-programma Eenmaal Andermaal. Het doel? De voorwerpen doorverkopen met een zo hoog mogelijke meerwaarde. De opbrengst van de veilingen gaat integraal naar Rode Neuzen Dag.

Axel Daeseleire en Jacques Vermeire zijn twee verschillende persoonlijkheden met één gezamenlijke passie voor kunst en antiek. De ene is een verwoed verzamelaar, de andere een rasechte kunstliefhebber. In een spannende zoektocht dagen Jacques en Axel elkaar uit om unieke stukken op de kop te tikken en met de hoogste meerwaarde door te verkopen. Een competitie op het scherpst van de snee, doorspekt met een stevige dosis humor.

Elke week vormen Axel en Jacques een duo met een andere bekende Vlaming. Ze krijgen elk een startkapitaal van 750 euro om op rommelmarkten, brocanterieën, vintage winkels en bij antiquairs op zoek te gaan naar unieke stukken. Hun zoektocht leidt tot onverwachte ontmoetingen in Antwerpen, Brussel, Brugge, Tongeren, Gent of Kortrijk.

Zussen Noortje en Ansje Cools mogen de aangekochte stukken van Axel en Jacques restaureren. Die opgeknapte goederen worden nadien op de veiling voor het hoogste bod verkocht door veilingmeester Peter Loeckx en zijn zoon Natan, van veilinghuis Loeckx in Gent.

In de eerste aflevering gaat Jacques op pad met collega-comedian Kamal Kharmach en krijgt Axel hulp niemand minder dan tv-fenomeen Martien Meiland. Wie op het einde van de reeks de hoogste meerwaarde heeft gecreëerd, is de winnaar. Geen van beiden zal zich zomaar gewonnen geven, wat zorgt voor een sterke competitie met een stevige dosis humor.

Eenmaal Andermaal, vanaf woensdag 10 november 2021 om 20.40 uur bij VTM.

Toon meer

Gerelateerde berichten