Jacques Vermeire ligt niet wakker van woke

ByLisa Paulussen

17 december 2023
Viva Vermeire - © DPG MediaViva Vermeire - © DPG MediaViva Vermeire - © DPG Media

Jacques Vermeire en zijn legendarische aangever Luc Verschueren gingen onlangs met succes in première met hun nieuwe zaalshow, ‘Zaalshow 2.0.’. Hoewel humor tegenwoordig met het vergrootglas bekeken wordt, ligt een van Vlaanderens grootste komieken er absoluut niet wakker van of zijn voorstelling wel dan niet woke is.

Dat vertelt hij in een gesprek met Story. “Ik houd me ook niet in, er zitten veel knipoogjes naar woke in de show. We eindigen met een parodie op ‘We Will Rock You’ van Queen, dat wordt dan ‘We Will Woke You’, lacht Jacques.

“Voor stand-upcomedians is het lastiger”, gaat hij verder. “Die moeten het hebben van maatschappijkritiek. Ik ben nooit heel scherp geweest. Ik heb mezelf de titel ‘volkskomiek’ gegeven. Als een onnozelaar ‘hello everybody’ zeggen, dat is niet verboden, toch?”, meent hij. “Alleen over Jeanke De Visser, de stotteraar, heb ik in mijn carrière wel eens opmerkingen gehad. Maar die zit dus niet meer in de show”, besluit Jacques.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.