Jan Verheyen: “We zijn in crisis”

Jan Verheyen - DPG MediaJan Verheyen - DPG MediaJan Verheyen - DPG Media

Zijn wereldreis met het gezin heeft hem nieuwe energie gegeven, en dat was ook exact wat regisseur Jan Verheyen kon gebruiken. Hij kampte met een lege batterij, wat ook een impact had op zijn vrouw Lien en hun dochter Anna. Maar na een broodnodige druk op de pauzeknop staat hij er weer, met opgeheven hoofd en klaar voor nieuwe projecten.

Al merkt Jan dat de filmwereld veranderd is na corona, zeker in Vlaanderen. “Er worden opnieuw veel minder films geproduceerd en voor het genre dat ik wil maken, is er gewoon geen plaats meer’, zucht de regisseur in Story. “Het gaat om budgetten. ‘Begrijp me niet verkeerd, ik hou van de romantiek van films draaien in Vlaanderen. Je moet creatief zijn met doorgaans erg beperkte middelen.”“Maar om drie uur ’s nachts onder een lekkend afdak koude pizza staan eten? Been there, done that”, vervolgt hij. “Ik merk bovendien dat de attitude is veranderd op een set. Toen wij vroeger films maakten, waren we supertrots en -gemotiveerd. ‘Wij tegen de wereld’, was het gevoel”, herinnert Jan zich. “Maar nu staan mensen ‘op hun werk’. De bloeiende Vlaamse filmwereld waarvoor ik samen met heel wat anderen heb gestreden, is in crisis”, meent hij.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.