Quantcast
Voorjaar 2018

Jani smeedt liefdescomplotten op VIER en laat singles daten zonder dat ze dat weten…

Wat als een single ‘toevallig’ iemand leuk tegen het lijf loopt, maar niet weet dat hij aan het daten is, alles gefilmd wordt en zijn vrienden live meekijken?

In het nieuwe VIER-programma Matchmakers ben je vanaf april getuige van échte ontmoetingen.

Iedereen heeft in zijn vriendenkring iemand die single is. Iemand waarvan je denkt: “dat is zo iemand tof; hoe kan dat nu dat die nog geen lief heeft?!” Enter Jani – zoals je hem nog nooit zag – en zijn Matchmakers.

Jani smeedt elke week een gedurfd complot met de vriendenkring van een single. Samen met de vrienden kiest Jani drie singles uit die perfect bij de single passen en samen zorgen ze ervoor dat de matches elkaar bij toeval ontmoeten. Jani volgt de dates samen met de vrienden vol hoop en spanning live mee achter de schermen. Matchmakers laat singles daten zonder het te weten, tot drie keer toe.

Matchmakers hoopt op liefde, maar zit in elk geval boordevol vriendschap.

Steeds meer mensen zijn single in Vlaanderen. Sinds vorig jaar zouden 40% van de mannen en vrouwen tussen de 25 en de 40 jaar single zijn. Er wordt verwacht dat tegen 2060 de helft van de volledige Vlaamse bevolking alleenstaand zal zijn (bron: Federaal Planbureau). En de vrijgezellen gaan vooral online op zoek naar een geschikte partner: als losgeslagen vee moeten ze de online weide op en gaan snuffelen. Alleen beperkt dat snuffelen zich tot een goed gekozen Tinderfoto en een beperkt profieltje met hobby’s en interesses. Daar is altijd wel iets op aan te merken en dus gaat de date niet door. En als die toch doorgaat, dan liggen de verwachtingen om aan dat online profiel te voldoen heel erg hoog. Gevolg: de zenuwen spelen de single parten en het angstzweet breekt uit terwijl hij zich van zijn beste kant wil laten zien. Die date is vaak gedoemd te mislukken.

Stel nu dat die vrijgezel –zoals dat vroeger ging- als bij toeval iemand leuk ontmoet. Hij maakt samen iets leuk mee met een toffe persoon. Hij knoopt een gesprek aan en die andere blijkt ook single te zijn. Bovendien blijkt hij of zij nog bij hem te passen ook? Geen verwachtingen, geen datestress.

Veel datingshows hebben iets genânt. Kandidaten die zich inschrijven, geven eigenlijk toe dat ze er zelf niet in slagen een lief te vinden. Dus moet de televisie dat voor hen doen. Vervolgens zetten de meeste datingshows totaal onbekende singles samen in een geforceerde situatie. Beide weten dat ze gefilmd worden en reageren onecht in deze situaties. Het is een zeer stresserende gebeurtenis; terwijl de kandidaten zich kapot zweten en niet uit hun woorden geraken, proberen ze zich van hun meest sexy kant te tonen. Gevolg is een geforceerd gesprek waar geen van de partijen echt goed uitkomt.

En Jani zorgt met Matchmakers vanaf midden april voor een tegenbeweging op datingvlak op VIER.

Toon meer

Rune Meskens

Hoofdredacteur

Gerelateerde berichten