Twintig jaar geleden had Jelle Beeckman, die in culinaire middens vooral bekendstaat als ‘The Messy Chef’, er niet van kunnen dromen dat hij met zijn eigenzinnige kookkunsten te zien zou zijn op een culinaire tv-zender als njam!, dat hij vier kookboeken geschreven zou hebben en dat hij zou deelgenomen hebben aan het tweede seizoen van een programma als ‘De Verraders’ op VTM.
Zijn schoolervaring was dan ook niet al te positief, zo vertelt hij aan Story. “Ik voelde me niet zo goed in mijn vel”, klinkt het. “Ik had ook dyslexie en dyscalculie, en dat maakte dat ik niet zo heel veel succeservaringen had op school. Mijn punten waren niet goed, en tijdens de examens deed ik alles om niet te moeten studeren.”
Zo ontdekte hij op een onbewaakt moment plots een heel ander talent van zichzelf: “Mijn ouders waren niet thuis die namiddag, dus maakte ik voor mezelf een lekkere lunch. Al snel merkte ik dat ik daar eigenlijk vrij goed in was”, herinnert Jelle zich. “Die dingen waren wél een match in mijn hoofd, in tegenstelling tot de cijfers en letters door mijn leerstoornis. “Voor mij was koken een beetje een weg naar succeservaringen en een soort van vrijheid. Ik merkte dat mensen plots heel positief waren over mijn kookcapaciteiten. Ik kreeg complimenten, en het ging niet meer over mijn schoolresultaten”, zegt hij.