Jinnih Beels, Kamal Kharmach en Andy Peelman bijten spits af in BV Darts

Kamal Kharmach, Jinnih Beels en Andy Peelman in BV Darts - © DPG MediaKamal Kharmach, Jinnih Beels en Andy Peelman in BV Darts - © DPG MediaKamal Kharmach, Jinnih Beels en Andy Peelman in BV Darts - © DPG Media

In de eerste aflevering van BV Darts nemen Jinnih Beels, Kamal Kharmach en Andy Peelman het tegen elkaar op in de voorronde. Ze werden gecoacht door niemand minder dan Kim Huybrechts, de nummer twee van België.

Afgelopen zondag konden we meekijken naar The World Series of Darts in Amsterdam met Kim Huybrechts (The Hurricane) en Dimitri Van den Bergh (The Dream Maker alias Dancing Dimi). Dancing Dimi stootte door naar de finale, maar moest het onderspit delven tegen de Welshman Jonny Clayton.

Vanaf donderdag strijden negen BV’s om de ultieme winst in BV Darts. Slechts twee spelers zullen na deze eerste voorronde doorstoten naar de halve finales. Jinnih Beels, Kamal Kharmach en Andy Peelman mogen de eerste strijd aangaan.

In de tweede voorronde (11 november) strijden Thibault Christiaensen, Olivier Deschacht en Kenji Gooris tegen elkaar. De laatste voorronde (18 november) kruisen Celine Van Ouytsel, Hannelore Simoens en Vincent Fierens de pijltjes. 

Ontdek hieronder meer info over drie bekende Vlamingen de spits mogen afbijten:

Jinnih Beels – G.I. JINNIH

Jinnih Beels (45) is schepen van Onderwijs en Jeugd in Antwerpen. Ze was voordien politiecommissaris en haar schietervaring kan van pas komen bij BV Darts.

Veel mensen zeggen ‘bwa darts, dat is toch geen sport’. Darts is mentaal een heel zware sport en ik heb ontzettend veel respect voor onze darters”. 

Jinnih Beels

Kamal Kharmach – BULLSEYE BORGERHOUT

Komiek Kamal Kharmach (29) komt uit Borgerhout en gebruikt zijn stad ook als dartsnaam. Hij ontpopt zich tot een echt trainingsbeest, maar dat gaat vooral ten koste van zijn garagepoort.

Ik heb me vrij maniakaal voorbereid eigenlijk. Bijna elk vrij moment ging naar darten. Het is vaak gebeurd dat ik thuis kwam van een optreden om 1u ’s nachts en dat ik dan nog thuis in de garage begon te darten.”

 Kamal Kharmach

Andy Peelman – THE ENGINE

Andy Peelman kan zingen, acteren, presenteren en autoracen, maar hij wil nu ook darts aan het rijtje toevoegen. Andy wordt in BV Darts gesteund door een lading trouwe supporters, maar dat zorgt misschien ook voor te zware druk op zijn schouders.

Ik smijt wel een beetje ok, maar het moment dat ge op dat podium staat met dat zootje ongeregeld achter u. Daar heb ik schrik van.”  

Andy Peelman

BV Darts, vanaf donderdag 4 november 2021 om 20.35 uur bij VTM 2.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.