Quantcast
Voorjaar 2020

Jong talent nestelt zich tussen grote hitkanonnen in ‘Liefde voor Muziek’

De ene komt net piepen in de muziekwereld, de andere reeg de hits al aan elkaar. Het nieuwe seizoen van ‘Liefde voor Muziek’ brengt een boeiende mix van jong talent en echte hitkanonnen samen.

André Hazes, Regi, Gene Thomas, Karen Damen, Sean Dhondt, Peter Van Laet van Mama’s Jasje en Tom Dice & Kato van The Starlings pakken eind oktober hun koffers om hun muzikale magie uit te oefenen op elkaars repertoire. Onder een inspirerende Spaanse zon zullen ze hun songs uitwisselen en er hun eigen stempel op drukken. Die muzikale parels worden in het voorjaar van 2020 losgelaten in seizoen 6 van ‘Liefde voor Muziek’.

ANDRE HAZES

Leef, alsof het je laatste dag is.” Geen mens die de monsterhit van André Hazes níet kan meezingen. De Nederlander scoorde in zijn thuisland de ene nummer 1-hit na de andere en werd ook bij ons in een mum van tijd razend populair. Hij doet de grootste zalen vollopen en zet ze nadien ook helemaal op z’n kop met zijn populaire levensliedjes. Ondertussen staan er 5 albums op de teller, met daarop ook enkele covers van zijn vader.

KAREN DAMEN

Met meer dan 15 jaar K3-ervaring weet Karen Damen als geen ander wat het is om de hits aan elkaar te rijgen. Maar tegelijk staat ze ook nog aan het prille begin van haar muzikale carrière. Vorig jaar bracht ze immers haar eerste soloalbum uit: ‘Een ander spoor’. Een grote droom die in vervulling kwam. Ze verkocht de Lotto Arena uit en werd beloond met een award voor ‘Beste Doorbraak’. Momenteel is Karen druk bezig met nieuw werk.

REGI

Wie hits zegt, zegt Regi. Er gaat geen zomer voorbij waarin hij niet bovenaan de charts prijkt met een song die niet meer uit het hoofd te krijgen is. Denk maar aan ‘Ellie’, ‘Where Did You Go’ of ‘Ordinary’. Daarvoor werkte hij al samen met grote artiesten en jong talent, zoals Craig David, Dimitri Vegas & Like Mike, Stan Van Samang, Milo Meskens of OT. Ook als producer en dj wist Regi zijn strepen te verdienen, in België maar ook ver daarbuiten. Van Tomorrowland tot Tomorrowworld.

GENE THOMAS

Gene Thomas scheerde in de jaren 90 hoge toppen met het danceduo X-Session. Nummers als ‘Say Yeah’ en ‘On And On’ worden op feestjes nog altijd luidkeels meegezongen. Sinds 2003 focust Gene zich volledig op zijn solocarrière en schrijft hij zijn eigen Nederlandstalige songs. Zijn debuutsingle ‘Voor Haar’, geschreven voor zijn vrouw Kristel Verbeke van K3, stond weken op nummer 1. Ondertussen bracht Gene 4 albums uit.

PETER VAN LAET (MAMA’S JASJE)

Exact 30 jaar geleden werd één van Vlaanderens bekendste groepen opgericht: Mama’s Jasje. Met meer dan 1,4 miljoen verkochte platen staat de groep rond frontman Peter Van Laet in de top 100 van bestverkochte Belgische artiesten. In 1990 werd hun debuutsingle ‘Zo Ver Weg’ een monsterhit. Nadien volgden o.a. ‘Als De Dag Van Toen’, ‘Teken Van Leven’ en ‘Onzen Bok Is Dood’. Stuk voor stuk hits die tot het collectief geheugen behoren. Peter bracht ook 1 Franstalig en 2 Nederlandstalige solo-albums uit.

SEAN DHONDT

Sean Dhondt is naast presentator op radio en televisie ook bezeten door muziek. Hij werd bekend als leadzanger van de poppunkgroep Nailpin, die tal van festivalweides deed vollopen met hun stevig gitaarwerk. In 2014 gooide Sean zijn muzikale carrière over een andere boeg en richtte hij zijn groep Manoeuvres op, waarvan hij tot op vandaag niet alleen de leadzanger maar ook de songschrijver is. Met de debuutsingle ‘Mad World’ had Manoeuvres meteen een radiohit te pakken.

THE STARLINGS (TOM DICE & KATO)

Zij werd in 2011 tweede in ‘Idool’. Hij werd in 2008 tweede in ‘X Factor’. Nu vormen Kato en Tom Dice niet alleen een koppel, maar ook een kersvers muzikaal duo: The Starlings. Hun debuutsingle ‘Mine’ werd nagenoeg op elke radiozender gedraaid en ook solo boekten Kato en Tom verschillende successen. Zij deed dat met o.a. ‘Flamingo’ en de Zomerhit van 2011: ‘The Joker’. Hij met ‘Utopia’, ‘Out At Sea’ en natuurlijk ‘Me & My Guitar’, waarmee hij in 2010 zesde eindigde op het Eurovisiesongfestival.

Deze artiesten nemen deel aan het nieuwe seizoen van Liefde voor Muziek. © DPG MEDIA
Toon meer

Arno Tierens

Eindredacteur

Gerelateerde berichten